FBI şifre için aylarca boşuna uğraşmış

FBI'in aylarca uraşarak şifresini kırmaya çalıştığı, bunun Apple ile karşı karşıya geldiği telefonun boş çıktığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
FBI şifre için aylarca boşuna uğraşmış

ABD kamuoyunu günlerce meşgul eden FBI-Apple şifre polemiğinde yeni bir gelişme yaşandı. Amerikan CBS kanalına konuşan bir güvenlik kaynağı, FBI’ın Apple'ın yardımı olmadan şifresini kırdığı iPhone'da önemli bir bilginin çıkmadığını söyledi.

Bütün dünyanın yakından takip ettiği iPhone, Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentinde saldırı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a aitti.

ABD'nin San Bernardino kentinde geçen aralık ayında terör saldırısı düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili yardım talep ettiği Apple'dan olumsuz yanıt alan FBI, söz konusu iPhone'un şifresinin Apple'ın yardımı olmadan kırıldığını 28 Mart’ta duyurmuştu.

CBS kanalına konuşan bir güvenlik kaynağı, FBI’ın Apple'ın yardımı olmadan şifresini kırdığı iPhone'dan önemli bir bilgi bulunamadığını söyledi.

Kişisel gizlilik ile ulusal güvenlik arasındaki tartışmalara yeni bir boyut kazandıran "şifre savaşında" Apple, yazılımlarının güvenliğinin bir kez tehlikeye atılması halinde bundan sonra da kullanıcıların kişisel gizliliklerinin tehlikeye girebileceğini savunuyor.

Tartışmaların odağındaki FBI şifrenin nasıl kırıldığını açıklamıyor. Son olarak Washington Post, FBI’in profesyonel hackerlara para vererek şifreyi kırmış olabileceğini belirtti.

 

Yorumlar