FBI, Apple'ı hacklemek için 1 milyon dolar harcadı

FBI, Apple markasının iPhone modeli telefonunu hacklemek için milyon dolar para harcadı.

Google Haberlere Abone ol
FBI, Apple'ı hacklemek için 1 milyon dolar harcadı
Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Apple-FBI arasındaki şifre tartışmasının detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. FBI, bir şüpheliye ait cep telefonun şifresini vermeyen Apple'a karşı kesenin ağzını açtı. Yaklaşık 1 milyon dolar para harcadığı belirtilen FBI bu yolla Apple'ın şifresini vermediği telefonu hackledi ve şifresini elde. Ancak FBI, hackleme yöntemini Apple ile paylaşmadı. Bu da Apple için önemli bir açığı bulamama sorunu oluşturdu. Apple, şimdi güvenlik açığının nereden kaynaklandığını merak ediyor ancak gerekli bilgileri FBI'dan alamayacağı kesin. 

Aralarındaki tartışma dünya tarafından yakından takip edilen FBI ve Apple arasındaki mücadele, bir süredir gündemden düşmüyor. FBI, San Bernardino olayında kullanılan iPhone’u Apple’dan hacklemesini istemiş ancak Apple bunu reddetmişti. Ardından FBI bunu İsrailli bir yazılım şirketi olan Cellebrite ile anlaşarak çözmüştü.



ShiftDelete'nin haberine göre FBI, söz konusu iPhone’un hacklenme yöntemini Apple ile paylaşmayacağını bildirdi. Güvenlik Açıkları Tarafsızlık Süreci programına iPhone’un hacklenme yönteminin FBI tarafından kayıt edilmesi gerekiyordu. Böylelikle hem Apple hem de halk, hackleme metodunu öğrenebilecekti. Ancak FBI bunu es geçti.

APPLE GÜVENLİK AÇIĞINI MERAK EDİYOR

FBI’ın böyle bir karar alması, Apple’ı daha da endişelendirdi. Zira Apple, iPhone’un güvenlik açığının yanlış ellere geçmesinden bir hayli korkuyor. Bu durum karşısında kullanımda olan her iPhone’un güvenliğinin sekteye uğrayacağı düşünülüyor. Kesin sayılar şimdiye kadar yayınlanmamış olsa da, FBI Müdürü James Comey, telefonun hacklenmesi için 1,3 milyon dolar harcandığını ileri sürüyor.



Hükümet onaylı yapılan bu anlaşmada telefondan terörist başına yardım eden grubun bilgileri, muhtemel hedefler gibi önemli bilgilerin edinilmesi bekleniyordu. FBI yetkililerin yaptığı son açıklamalara göre telefonun içinde hiçbir şey bulunamadı. Bu yüzden soruşturmayı daha ileri götürmeye gerek duymadılar.

Yorumlar