Facebook'ta PKK propagandasına tutuklama

Diyarbakır'da bir kişi, Facebook üzerinden PKK propagandası yaparak örgütü öven resimler paylaştığı için çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Facebook'ta PKK propagandasına tutuklama

Diyarbakır'da sosyal medya hesabı üzerinden "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özer Ö'nün (20) sosyal medyadan, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığını, terör örgütü üyelerinin fotoğraflarını paylaştığını ve devlet büyüklerine hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğunu belirledi.

Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinde terör örgütüne herhangi bir bağlılığının olmadığını ileri süren şüphelinin, "Silaha olan merakımdan dolayı silahla çekilmiş fotoğraflarımı paylaştım. Bazı arkadaşlarımın sosyal medya hesaplarında paylaştıklarını üzerine yazı yazarak paylaştım. Paylaşımlardaki yazıları gençliğime kapılarak yazdım" dediği öğrenildi.

Savcılıktaki sorgusundan sonra Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

Yorumlar