Ulaştırma Bakanından VPN açıklaması

Ulaştırma Bakanı Arslan, bunun terör olayları nedeniyle VPN engelinin de gerekli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma Bakanından VPN açıklaması
Sonhaberler | Haber Merkezi 

İnternet kısıtlamaları sırasında başvurulan VPN'li yöntemin de engelleneceği yönündeki iddialara cevap veren Ulaştırma Bakanı Arslan, bunun terör olayları nedeniyle gerekli olduğunu söyledi. 

Bütçe görüşmelerinde soruları yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Arslan, VPN kullananları fişlemediklerini, sadece teröre yönelik kullanımların kısıtlanmasına yönelik tedbir aldıklarını söyledi. Arslan, gerekçeyi ulusal güvenlik olarak gösterdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sosyal medyaya ve video paylaşım sitelerine erişimi sınırlayan kararlara yönelik eleştirilere, “Ulusal güvenlik ve kamu güvenliği gerekçesiyle zaman zaman geçici tedbirlere başvurulabiliyor” sözleriyle yanıt verdi.
Arslan, Türkiye’de kısıtlanan siteye, yurtdışı bağlantı ile girilmesini sağlayan VPN’i kullananların fişlenmesinin söz konusu olmadığını kaydederken, “VPN’in sadece terör gibi amaçlarla kullanımlarının kısıtlanmasına yönelik bir tedbir uyguluyoruz” diye konuştu. Bakanlığının Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşan Arslan, 8-14 Temmuz haftasında 183 adet siber saldırı olduğunu, daha sonraki dönemlerde 2.5 kat artışın söz konusu olduğunu belirtti.

Yorumlar