Alexa çöktü, güncelleme yapamıyor

İnternet sitelerinin sıralamasında otorite olarak kabul gören Alexa yaklaşık bir haftadır güncelleme yapamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Alexa çöktü, güncelleme yapamıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Uluslararası site derecelendirme kuruluşu Alexa yaklaşık bir hafta geçmesin rağmen hiçbir güncelleme yapamadı. Site sıralamalarında otorite olarak kabul edilen Alexa'nın neden güncelleme yapamadığı ise bilinmiyor. 

En son 22 Kasım 2016 tarihinde güncelleme yapan Alexa, ilk başlarda sitelerin Türkiye'deki sıralamasını gösteren verileri kaybetti, daha sonra ise uluslararası verileri de gösteremedi. Ancak daha sonra sitenin güncelleme yapamadığı ortaya çıktı. Normalde bir ya da en fazla iki gün güncelleme aralığı veren site 7 günü geçmesine rağmen hiçbir güncelleme yapmadı. 

Konuyu sosyal medya ve web master siteleri üzerinden tartışan bazı internet kullanıcıları, sorunun neden kaynaklandığıyla ilgili hiçbir fikirlerinin olmadığını söylüyor. 

Son olarak Amazon Company tarafından satın alınan Alexa'nın büyük bir çöküntü mü yaşadığı yoksa bilinçli bir uygulama mı yaptığı hala anlaşılamadı. 

Özellikle Türkiye'de birçok kuruluş, internet sitelerine reklam verirken göz önünde bulundurduğu en önemli konulardan biri Alexa sıralaması. Bu nedenle pek çok internet sitesi için Alexa sıralaması hayati önem taşıyor. 

Yorumlar