Vali Canpolat: “Konya, artık bir bilim ve sanayi şehri”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Konya Bilim Festivali, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezinde başladı.Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nin...

Google Haberlere Abone ol
Vali Canpolat: “Konya, artık bir bilim ve sanayi şehri”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Konya Bilim Festivali, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezinde başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Konya Bilim Festivali başladı.

Bu yıl, “Sen de Yapabilirsin” teması ile hayata geçirilen ve çok sayıda bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapacak festival açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, özellikle çocukları ve gençleri etkileşimli sergiler, eğitim programları, etkinlikler aracılığıyla eğlenceli bir ortamda bilim ve teknolojiyle buluşturarak ömür boyu sürecek bilimsel merakla öğrenme isteği uyandırmayı hedeflediklerini belirtti. Şahin, “Teknolojik açıdan lider olan devletlerin söz sahibi olduğu günümüzde, ülkemiz gençlerinin bilimle, teknolojiyle, inovasyonla uğraşarak güçlü bir Türkiye’nin oluşumuna katkı vermeleri bizlerin önceliğidir. Bu çerçevede açılışını yaptığımız Konya Bilim Festivali hayırlı olsun” dedi.

“Konya, artık bir bilim ve sanayi şehri”

Konya Valisi Yakup Canbolat da, TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen Konya Bilim Festivali için birçok şehirden misafiri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bilginin katlanarak çoğaldığına ve teknolojinin hızla ilerlediğine vurgu yapan Vali Canbolat, “Topluma düşünen, gözlemleyen, sorgulayan, araştıran ve öz güveni yüksek bireyler kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen Konya Bilim Festivali’nin, artık bir bilim ve teknoloji şehri olarak da anılan Konya’mızın bu kimliğinin daha da pekişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye genelinde gerçekleştirilen, “Fen ve Teknoloji”, “Sağlık ve Yaşam Bilimleri” ile “Sosyal ve Beşeri Bilimler” alanlarında yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin ve protokol mensupları hep birlikte Konya Bilim Festivali’nin açılışını yaparak stantları inceledi.

Programa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Büyükkarakurt, daire başkanları, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

8 Ekim pazar akşamına kadar açık

Üniversiteler, Milli Eğitim’e bağlı okullar ile çok sayıda kurum ve kuruluş ile firmanın çadırlarının bulunduğu Konya Bilim Festivali’nde Konya Bilim Merkezi tarafından atık kazanı alanı, cardboard kol ve el yapımı, mancınık, mum, fırça robot, lehim, non newtonian sıvı, Da Vinci Köprüsü, model uçak, boyama, kinetik kum, parfüm, kodlama atölyeleri yaptırılırken; ters dümen bisiklet, bilyalı araba, slot car yarışı gibi çeşitli yarışmalar da yer alacak. Sahnede ise bilim gösterilerinin yanı sıra Şermin Yaşar (Oyuncu Anne), Burcu Çetinkaya, Serdar Kılıç (Doğadaki İnsan) ve TÜBİTAK Bilim Genç Kafe söyleşileri gerçekleştirilecek. Konya Bilim Festivali, 7 Ekim Cumartesi ve 8 Ekim Pazar günleri 11.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Yorumlar