Telefon numarasını kaydetmeden WhatsApp kullanıcıları ile nasıl sohbet edilir?

Telefon numarasını kaydetmeden WhatsApp üzerinden sohbet etmenin yanı sıra, fotoğraf ve video gönderebilir, sesli ve görüntülü arama yapabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Telefon numarasını kaydetmeden WhatsApp kullanıcıları ile nasıl sohbet edilir?

WhatsApp hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısı tarafından kullanılan en yaygın anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulama, rehberinizde kayıtlı kişilere anlık mesajlar, fotoğraflar ve videolar göndermenizi ve aynı zamanda sesli ve görüntülü arama yapmanızı sağlıyor. WhatsApp konuşmasını başlatmak için kişi rehberinizde kayıtlı olması gerekiyor.

Facebook'a ait olan WhatsApp, son olarak rehberinizde kayıtlı olmayan numaralara mesaj göndermeyi sağlayan 'Sohbet için Tıkla' adlı bir özellik tanıttı. Alıcının telefon numarasını bildiğiniz sürece, bir konuşma başlatabilirsiniz. Ayrıca, alıcının bir WhatsApp hesabı olmalıdır. 

Peki, bunu nasıl yapılacaksınız?

1. Adım:
WhatsApp API'sını kullanarak bir sohbet bağlantısı oluşturmanız gerekir - api.whatsapp.com/send?phone= 

2. adım
Yukarıdaki URL'nin bittiği yerde, alıcının telefon numarasını ülke koduyla birlikte eklemeniz gerekiyor. Örneğin, Hindistan'ın ülke kodu +91 ve alıcının telefon numarası 98200098200. Ardından URL api.whatsapp.com/send?phone=919820098200 olacak şekilde yazmanız gerekiyor.

3. Adım
Bu URL'e tıkladığınızda akıllı telefonunuzdaki Chrome veya başka bir tarayıcıya yada WhatsApp uygulaması açılacaktır. Ardından sohbeti başlatabilirsiniz.

Bunu web tarayıcınızda veya dizüstü bilgisayarda yapabilirsiniz. 

Ayrıca, URL'nin bu api.whatsapp.com/send?phone=9820098200&text=Merhaba şeklinde düzenleyebilir ve hazır anlık mesajda yazabilirsiniz.

Whatsapp Web nedir? Nasıl kullanılır?

Yorumlar