Facebook ve WhatsApp üzerinde dolandırılabilirsiniz

Dolandırıcılar son zamanlarda banka hesaplarına erişmek için Facebook ve WhatsApp uygulamalarını da kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Facebook ve WhatsApp üzerinde dolandırılabilirsiniz

Son altı ay içinde banka hesaplarını ve kişilerin finansal bilgileri dolandırıcılar tarafından ele geçirme girişimleri arttı. Dolandırıcılar kurbanlarını aldatıcı mesajlarla dolandırarark şahsi hesap bilgilerini çalıyorlar. Ayrıca SMS mesajları dışında Facebook ve WhatsApp uygulamaları da kullanmaktadırlar.

The Sun'a göre bu mesajlar, potansiyel mağdurların banka bilgilerini ele geçirmek için gönderilen mesajlardaki linkleri tıklattıkları veya bankaya ait olduğu düşünülen  ancak aslında sahtekarların telefon numarasını içeriyor. Araştırmaya göre siber suçlular işi ileriye götürmüş durumda. Mesajlarda gösterilen numara aslında bir kuruluş, banka veya kurum için resmi bir telefon numarasına benziyor. Uzmanlar, sahte numaraların gizli olduğunu ve bu şekilde gerçek bir numara gibi gösterildiğini belirtiyor.

Mesajlarda banka hesabının kilitlendiği ve açılması için linke tıklanması, telefon numarasının aranması gerektiği yazıyor. Bazılarında ise kurbanın yarışma kazandığı, yaralanma olayının olduğu, adli bir olaya karıştığı da yazabiliyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan Adam French, "Firmaların bu tür mesajları önlemek için sistemlerine gerekli güvenlik önlemlerini almaları gerekiyor. Ayrıca tüketicilerin de olabildiğince uyanık kalması önemli. Beklenmedik mesajlar aldatmaca olabilir. Dolandırıclar mesajlar dışında e-postalar da gönderebiliyor. Bu konuda da dikkatli olun" dedi.

Yorumlar