Anadolu Üniversitesi teknolojileri yatırım almaya devam ediyor

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı, tarafından geliştirilen ve güneş kremlerinin yeni bir parçacık teknolojisi ile üretimine olanak tanıyan ’MicNo’...

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Üniversitesi teknolojileri yatırım almaya devam ediyor

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı, tarafından geliştirilen ve güneş kremlerinin yeni bir parçacık teknolojisi ile üretimine olanak tanıyan ’MicNo’ isimli teknoloji, Diffusion Capital Partners (DCP)’den yatırım almayı başardı.

Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi iş birliği çerçevesinde Şehir Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı (TTHP) başarılı bir şekilde yürütülerek, Türkiye’nin ilk teknoloji transferi yatırım sermayesi fonu olan DCP yatırım ortaklarından Altan Küçükçınar ile ENTEKNO A.Ş. adına Prof. Dr. Ender Suvacı ve Oktay Uysal yatırım sözleşmesini imzaladılar. Yatırımın ardından üretim aşamasına geçirilecek olan MicNo teknolojisi, güneş kremlerinin kullanımında yaşanan pek çok soruna çözüm getiriyor. Teknoloji, etkin ultraviyole (UV) koruma etkisi ile diğer güneş kremlerine göre daha yüksek koruma sağlarken, transparan özelliği ile cilt üzerinde kalıntı görüntüsünün oluşmasını engelliyor. MicNo teknolojisi ayrıca, yüksek yüzey alan örtücülüğünden dolayı kullanım miktarı az olduğu için de ekonomik bir ürün olarak göze çarpıyor. MicNo tüm bunların yanı sıra, diğer güneş kremleri üretiminde kullanılan nano malzemelerin toksik özelliğinden ve deriden nüfuz etme olasılığından kaynaklanan sağlık ve güvenlik sorununa da çözüm getiriyor. Ek olarak MicNo, daha fazla hücre canlılığı sağlıyor.

Hem insanlığa hem de çevreye dost inovatif bir nano partikül teknolojisi olan MicNo, başta kozmetik sektöründe kullanılacak. Teknolojinin aynı zamanda elektronik, tıp, su arıtma gibi pek çok alanda da kullanılabileceği belirtiliyor.

Yorumlar