WhatsApp'tan gruplara açıklama özelliği

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma programı WhatsApp yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp'tan gruplara açıklama özelliği

En çok kulanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir özelliğini daha kullanıma sundu. Grup mesajlaşma alanında iyi olan uygulama bu özelliğini geliştirmeyi hedefliyor. Grupların daha net bir şekilde belli olması için gruplama 'Açıklama' özelliği getiren WhatsApp, grup kuruluş amacının net bir şekilde belirtilmesini amaçlıyor.

WhatsApp, mevcut özelliklerini geliştirmeye ve yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Yeni bir güncelleme üzerinde çalışan WhatsApp, sohbet gruplarının amaçlarının daha net belirlenebilmesi için bir nevi ‘hakkında’ özelliği olan grup açıklamalarını kullanıcılarına sunuyor.

Grup bilgisine tıklanıldığında grup görselinin altında görüntülenen 'açıklama', grubun niteliğini, amaçlarını ve kurallarını katılımcılara ya da gruba davet edilen kişilere bildirir. Grup açıklamalarını şu an için gruba dahil olan herkes değiştirebilmektedir fakat bu durum ilerleyen güncellemelerde değişebilir.

Gruba yeni bir kişi eklendiğinde grup açıklaması, sohbet penceresinin üst kısmında bir kutucuk olarak görünür. Böylece yeni bir katılımcı grup açıklamalarını incelemeyi unutmaz. Ayrıca grup açıklamalarını yalnızca katılımcılar değil gruba davet edilen kişiler de görebildiği için, açıklamaları grubu tanımlayacak şekilde yazmakta fayda var.

Grup açıklamaları özelliği, 2.18.54 Android beta sürümü ile birlikte Android Beta Programı katılımcılarına sunulmuş durumda. Fakat özellik kısa zaman içinde iOS ve Windows Phone’lu cihazlara da sunulacaktır. Grup açıklamalarının tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise şu an için bilinmiyor.

Yorumlar