Türkiye ve Endonezya uçak üretecek

TUSAŞ ile Endonezya'nın havacılık şirketi PT Dirgantara hava aracı geliştirme, üretim ve pazarlamasında ortak çalışacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Endonezya uçak üretecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile Endonezya'nın havacılık şirketi PT Dirgantara Endonezya'nın (PTDI) hava aracı geli̇şti̇rme, üreti̇m ve pazarlamasında ortak çalışacağı bildirildi.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada şirket ile Endonezya’nın en büyük havacılık şirketi PTDI arasındaki işbirliğinin güçlenerek devam ettiği belirtildi.

TUSAŞ ve PTDI arasında IDEF 2017 Fuarı esnasında havacılık alanında ortak çalışmalar yapmak üzere imzalanan mutabakat muhtırasını takiben devam eden çalışmaların sonucunda bugün bir çerçeve anlaşması imzalandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TAI ve PTDI hava aracı geli̇şti̇rme, üreti̇m ve pazarlamasında ortak çalışacak. İmzalanan çerçeve anlaşması ile TUSAŞ, 50 koltuklu N245 uçağının PTDI tarafından yürütülen konsept geliştirme çalışmasına katılım sağlayacak. PTDI ve TUSAŞ N219 uçağı ile ilgili ortak pazarlama faaliyetleri yürütecek ve pazardaki talebe göre iş modelini belirleyecek. İnsansız hava araçları ve hava aracı yapısallarında ortak çalışmalar yapmak konusunda karar alan TUSAŞ ve PTDI, imzalanan anlaşma ile birlikte güç birliği yaparken, ülkeler arasında havacılık alanındaki işbirliğinin gelişmesine de katkı sağlayacak."

Yorumlar