Türk Telekom'un kadınlara yönelik teknoloji seferberliği start aldı

- 24 il ve 34 farklı noktadaki kadınların güvenli internet kullanımını öğrenmesi amacıyla düzenlenen seferberlik, Erzincan'dan başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom'un kadınlara yönelik teknoloji seferberliği start aldı

ERZİNCAN (AA) - Türk Telekom, 24 il ve 34 farklı noktadaki kadınların güvenli internet kullanımını öğrenmesi amacıyla başlattığı Teknoloji Seferberliği'ne Erzincan'dan başladı.

Türk Telekom, kadınlara yönelik sunduğu Teknoloji Seferberliği Projesi'nin ikinci sezonunda ilk durak Erzincan oldu.

Proje kapsamında teknoloji sınıfı olarak tasarlanan kurumun Gezici Eğitim Tırı, Ordu Caddesi'ndeki saat kulesi önünde hizmet vermeye başladı.

Tırda kadınlara internet kullanımı, e-Devlet ve mobil uygulamalar ile sosyal medya başta olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran birçok konuda eğitim veriliyor.

Tırı gezen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türk Telekom'un Teknoloji Seferberliği Projesi'ni Erzincan'dan başlattığını belirterek "Bu proje, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla uygulanacak. Türk Telekom'dan gelen arkadaşlarımız ve teknolojiyi hanımlara anlatacak ekip Erzincan'da hizmet verecek. Bu projeyi çok önemsiyoruz, çok iyi düşünülmüştür. 24 ilde uygulanacak projenin özellikle hanımlara yönelik olması çok önemli." dedi.

Başsoy, çocukların farklı internet sitelerine girememesi için teknolojiyi öncelikle ailenin öğrenmesi gerektiğini, bunun temelinin ise kadın olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Çocuklarımız bugün artık zaman dilimi içerisinde en çok tehlike saçan internet ortamında. Bağımsız olarak internet kullanan çocuklarımız başkalarının tuzağına düşebiliyorlar. Bunu önlemenin yolu da -baba akşama kadar işte oluyor, çocuklar farklı sitelere girebiliyorlar- bu teknolojiyi en iyi kullanabilmeyi aile önce bilecek ki daha sonra çocuklarını bu tehlikeden koruyabilsin."

Kent sakinlerinden Serpil Könesoğlu ise daha önce de böyle bir projeye katıldığını ve çok fayda gördüğünü söyleyerek "Başbakanımız Yıldırım'a Erzincanlı kadınlar olarak bu tırı ayağımıza kadar gönderdiği için çok teşekkür ediyoruz. Güvenli internet, çocuklarımızın daha güvenli internete girebileceği bir kurs aldık. Türk Telekom'a teşekkür ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Başsoy, daha sonra proje kapsamında eğitim alan iki kadına sertifikasını verdi.

Eğitim tırının bir sonraki durağının 19 Nisan'da Elazığ kent merkezi olacağı kaydedildi.


Yorumlar