Tesla Roadster uzaya çıkıyor

Space X'in yeni roketi Heavy Falcon, Tesla Roadster eşliğinde, bu akşam Mars'a doğru yola çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tesla Roadster uzaya çıkıyor

Space X şirketi, yeni roketi Heavy Falcon'u bu akşam uzaya yolluyor. Bu akşam gerçekleşmesi planlanan roket atışı canlı izlenebilecek. Elon Musk şirketinin yeni roketi Heavy Falcon'un içine bir de Tesla Roadster yerleştirdi.

Elon Musk'un şirketi Space X, iddialı bir güne başlada. Ürettiği en güçlü roketlerden biri olan Heavy Falcon'un içine birde Tesla Roadster yerleştirerek Mars'a yollayacak. Eğer planda bir değişiklik yaşanmazsa Türkiye'den saat 22:00 'de canlı izlenebilecek. 

Yolculuk Sırasında David Bowie'den Space Oddity parçası çalacak

Kırmızı Tesla Roadster, Space Oddity parçası eşliğinde Mars yolculuğuna başlayacak. Eğer fırlatmada bir aksilik yaşanmazsa, şarkı aracın aküsü bitene kadar yıllarca çalmaya devam edecek. Musk, kendi Instagram hesabından paylaştığı görsellerde Tesla Roadster'ın sürücü koltuğuna Starman olarak adlandırdığı bir de kukla yerleştirdi.

Heavy Falcon neden Mars'a gidiyor?

Dikkatler iyiden iyiye uzaya gidecek otomobilin üzerine çekilse de SpaceX'in birincil hedefi Tesla Roadster'ın nakliyesi değil. Asıl amaç, günümüzde kullanılan roketlerin 2 katı kadar güçlü olan Heavy Falcon'un testi. İnsanları uzayda uzun mesafeli olarak taşıyabilecek olan bu roketin yolculuğu başarılı olursa, artık insanoğlu daha uzakları hedefleyebilecek.

Yorumlar