KTÜ'de "Moleküler Biyoteknoloji Doktora Programı" açıldı

Türkiye'de ilk "Moleküler Biyoteknoloji Doktora Programı" Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) açıldı.KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı yazısıyla KTÜ Fen...

Google Haberlere Abone ol
KTÜ'de "Moleküler Biyoteknoloji Doktora Programı"

Türkiye'de ilk "Moleküler Biyoteknoloji Doktora Programı" Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) açıldı.

KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı yazısıyla KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı multidisipliner "Moleküler Biyoteknoloji Doktora Programı" açıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Ülkemizde ilk kez üniversitemizde açılan bu program tamamen İngilizce olup 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde doktora öğrencisi almaya başlayacaktır." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, moleküler biyoteknolojinin, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji, genetik, biyokimya, immünoloji, kimya mühendisliği ve hücre biyolojisi alanlarındaki teknik ve bilgiler kullanarak, ilaç, aşı, teşhis, gıda, tarım, hayvancılık ve çevresel amaçlı sahaları kapsayan, bilimsel ve toplumsal sorunların çözülmesine önemli katkı sunmaya yönelik çalışmaları konu alan güncel ve popüler bir bilim dalı olduğu kaydedildi.

 

Yorumlar