Facebook'un yeni özelliği ücretsiz wi-fi bulmanıza yardımcı oluyor

Facebook'tan internetiniz çekmediğinde yada kullanım hakkınız bitmesin istediğinizde imdadınıza yetişecek bir özellik geldi.

Google Haberlere Abone ol
Facebook'un yeni özelliği ücretsiz wi-fi tarama

Facebook , dışarıdayken ve ücretisz Wi-Fi bağlantısı bulmanızı kolaylaştıracak bir uygulama geliştirdi.

Sosyal paylaşım ağı, şu ana kadar yalnızca belirli sayıda ülkede bulunabilen Wi-Fi Bul özelliğini genişlettiğini duyurdu. Facebook bu özelliği hem Android hem de iOS kullanıcıları için artık dünya çapında kullanıma sunuyor.

Wi-Fi Bul , müşterilere ücretsiz Wi-Fi sunan yakınlardaki işletmeleri gösteriyor ve bir harita üzerinde listeliyor. Facebook'un sunduğu bu özellik internetinizin çekmediği alanlarda ya da paketiniz bittiğinde kullanışlı olacak.

Bu özellik ayrıca, yaptıkları iş, çalışma saatleri ve Wi-Fi şebekesinin adı gibi işletmeler hakkında daha fazla bilgi sağlayacak. Ancak bu özellik, yalnızca Facebook sayfalarında ücretsiz bir Wi-Fi bağlantısı sunduğunu açıklayan şirketler için geçerli olcak. 

Facebook mühendislik direktörü Alex Himel Bir blog yazısında, "Geçen yıl az sayıda ülkede Wi-Fi bulma işlemini başlattık ve yalnızca seyahat eden veya hareket halindeyken hücresel verilerin az olduğu alanlarda yararlı olduğunu tespit ettik" dedi.

"Wi-Fi Bul, işletmelerin Sayfalarından Facebook ile paylaştıkları yakınlarda bulunan mevcut Wi-Fi noktalarını bulmanıza yardımcı olur. Nerede olursanız olun, veri bağlantınız zayıf olduğunda en yakın bağlantıları kolayca eşleyebilirsiniz. "

Güncellemeyi aldıktan sonra, uygulamanın 'Daha fazla' sekmesinde Wi-Fi'yi bulabileceksiniz. Bununla birlikte, herkese açık bir ağa bağlanırken her zaman dikkatli olmanızda fayda var. Unutmayalım, IPass'ın yakın tarihli bir raporunda kafeler "en tehlikeli kamu Wi-Fi mekanı" olarak tanımlandı .

Yorumlar