Facebook'ta yüz tanıma teknolojisi

Facebook güvenlik sistemlerini üst seviyelere çıkararak, yüz tanıma teknolojisi ile 'log in' olma özelliği getirecek.

Google Haberlere Abone ol
Facebook'ta yüz tanıma teknolojisi

Facebook güvenlik önlemlerini üst seviyeye taşıma çalışmalarına devam ediyor. Biyometrik güvenlik çalışmaları yapan Facebook'ta yakın zaman face ID ile sisteme giriş yapabilmek mümkün olacak gibi gözüküyor.

Techcrunch'ın haberine göre Facebook, kimlik doğrulama ve güvenilir kimlik oluşturma konularında uzman olan Confirm.io'yu satın aldı. Kısa süre içinde başarılı olan Confirm, web sitesinde yaptığı açıklamada yolculuklarına Facebook ile devam edeceklerini ve mevcut dijital kimlik yazılımlarını ise sonlandıracağını belirtti.

FACEBOOK'UN KULLANICILARINA SORDUĞU İLGİNÇ SORU

Bir Facebook sözcüsü konuyla ilgili olarak, Confirm'in güvenliği korumaya yönelik çalışmaları destekleyeceğini söyledi.

CONFIRM UZMANLIĞINDA FACEBOOK NELER YAPABİLİR?

Confirm.io'nun satın alınması basit bir satın alma işlemi değil, aslında bir teknoloji transferi. Confirm'in çözümleri kimlik doğrulama yöntemlerinin daha da güçlenmesini sağlayacaktır.

FACEBOOK HESABINIZA SELFİE ÇEKEREK GİRİŞ YAPACAKSINIZ

Geçtiğimiz kasım ayında Facebook'un selfie'li yeni kimlik doğrulama sistemi ortaya çıkmıştı. Bir Twitter kullanıcısı bu sistemin ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Confirm'in yüz tanıma konusunda attığı adımlar var. Facebook, selfie sistemini daha da öteye taşıyarak iPhone X'in Face ID sistemi gibi çözümlerden yararlanabilir. Ming-Chi Kuo başta olmak üzere bazı analistler, 2018 ve sonraki senelerde Face ID'ye benzer teknolojilerin Android telefonlarda da kullanılıp ve yaygınlaşabileceğini belirtmişti. Kuo, Face ID'ye gibi sistemlerin ucunun açık olduğunu vurgulamıştı. Eğer bu durum analistlerin dediği gibi yaygınlaşırsa, Facebook ve hatta başka büyük şirketlerin yüz tanımadan yararlanması şaşırtıcı bir gelişme olmaz.

Yorumlar