Dünya ile aynı anda Kur'an'ı bin kez hatmetmek ister misiniz?

Android ve ios uyumlu olarak geliştirilen uygulama sayesinde tüm dünya müslümanları aynı anda hatim etme imkanı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Dünya ile aynı anda Kur'an'ı bin kez hatmetmek ister misiniz?

Android ve ios uyumlu olarak geliştirilen uygulama sayesinde tüm dünya müslümanları aynı anda hatim etme imkanı buldu.

Ramazan ayının yaklaşması ile tüm dünya müslümanlarını bir heyecan kapladı. Ramazan ayında yapılması gereken ibadetlerden biride Kur'an-ı Kerim'i en az bir kez hatim etmektir. 

Cep telefonları ve tabletler için geliştirilen bir uygulama Kur'an-ı Kerim'i tüm dünya müslümanları ile birlikte hatim etmek imkanı sunuyor.

Kur'an kulübü adı verilen uygulama ile hergün Kur'an-ı toplu olarak hatim etmek mümkün hale geliyor. Kur'an-ı Kerim'i hatim etmek isteyen dünya müslümanları çevrimiçi olarak birlikte aynı anda hatim gerçekleştiriyor.
Uygulamayı indirdikten sonra her kullanıcıya farklı bir sayfa veriliyor. Herkese farklı sayfa verilmesinden dolayı aynı anda 1000 kez hatim indirilmiş oluyor. Ve tüm dünya müslümanları ile birlikte olmanın , birliğin ve beraberliğin şevki yaşanarak aynı duaya amin deniyor.

Peygamber efendimiz (s.a.v) bir hadisi şerifinde: “Kim Allahın kitabından bir harf okursa, onun için bir hasene (sevap) vardır. Her hasene için ise, on misli sevap vardır. Ben “Elif, Lam, Mim” bir harftir demiyorum. “Elif” bir harf, “Lam” bir harf, “Mim” bir harftir.” (Tirmizi) buyuruyor.

Uygulama, her gün okumayı teşvik ederek bunun için insaları motive ediyor. Her kullanıcı günde bir sayfa okumak ya da dinlemekle yükümlüdür ancak bu şartı kabul edenler topluluğa kabul ediliyor. 

  • Kur'an Kulubü bir çok özellik içeriyor;
  • 30'dan fazla dilde kullanmak mümkün
  • Birçok yazı çeşidini destekliyor
  • Tamamlama modunun dışında istediğiniz sureye gitme özelliği
  • okumayı kolaylaştırmak için gezinme tuşları
  • çopk dilli arama fonksiyonları
  • ve daha fazlası

Ancak, en gelişmiş özelliği istatistikler sayfası, dünyanın dört bir yanında ne kdar okunduğunu görmeyi sağlayan istatistik sayfası ile Amerika, Afrika, İskandinavya ve hatta Çin 'de ne kadar Kur'an-ı Kerim okunduğunu takip etmeniz mümkün. Bu hem rekabet sağlayarak daha fazla okumaya tevik ediyor, hem de dünya müslümanları ile birlikte aynı hatime amin demenin hazzını yaşatıyor.

Kur'an Kulübü Ramazan ayında ve tabi diğer aylarda da kullanılması gereken bir uygulama. Teknolojinin doğru kullanıldığında bizi Allah'a nasıl yaklaştırdığının bir göstergesi. 

Yorumlar