BMC, savunma sanayi yatırımları için Sakarya'da incelemelerde bulundu

- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: - "Ülkemizin, silahlı kuvvetlerin her türlü ihtiyacına yüzde yüz yerli üretimle cevap verecek bir yatırım. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu stratejik yatırımın önemine her fırsatta değiniyor. İnşallah şehrimizin kuzeyi olan Karasu'da yerli ve milli bir yatırım yapılacak. Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
BMC, savunma sanayi yatırımları için Sakarya'da incelemelerde bulundu

SAKARYA (AA) - BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve yönetim kurulu üyelerinin, savunma sanayi yatırımları için Sakarya'da incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Sancak'ın yanı sıra BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk, İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir, BMC Güç Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dur'un, Karasu ilçesinde temaslarda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yapılacak yatırımla ilgili şehir protokolünün bir araya gelerek toplantı yaptığını ve sunumların gerçekleştirildiğini belirterek, "İnşallah, Türkiye'nin en stratejik yatırımı şehrimizde hayat bulacak." değerlendirmesini yaptı.

Yeni yatırımın sadece Sakarya için değil, Türkiye ve bölge için çok önemli olduğunu aktaran Toçoğlu'nun, şu ifadelerine yer verildi:

"Ülkemizin, silahlı kuvvetlerin her türlü ihtiyacına yüzde yüz yerli üretimle cevap verecek bir yatırım. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu stratejik yatırımın önemine her fırsatta değiniyor. İnşallah şehrimizin kuzeyi olan Karasu'da yerli ve milli bir yatırım yapılacak. Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapacağız."

Açıklamada ayrıca, ilçedeki temaslarda Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve bürokratların da hazır bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar