Apple iPhone X üretimini durduracak mı?

Çin'de beklediği ilgiliyi göremeyen Apple iPhone x üretimini durdurma karar aldı.

Google Haberlere Abone ol
Apple  iPhone X üretimini durduracak mı?

Çin'de satışa sunduğu iPhone X modelinin yeterli ilgi görmemesi Apple'ı iPhone X üretimini durdurma kararı almaya itti. Apple ürünleri ve şirketle ilgili önemli bilgileri 1997 yılından beri ortaya çıkaran AppleInsider'a göre iPhone X modelinin üretimi bu yaz durdurulacak.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone Xin üretimi hakkında çıkan iddiaları değerlendirdi. Kuo siparişlerde düşüş yaşanması ve zayıf talep nedeniyle üretiminin yazın durdurulmasının planlandığını ileri sürdü.

iPhone Xin üretimi durdurulursa Apple'ın 2014 yılında piyasaya sunduğu iPhone 5C' den sonra ilk kez bir modelin üretimi sadece tek nesil sonra durdurulmuş olacak. Apple'ın planlarını kamuoyuna duyurmak konusunda çok güvenilir bir geçmişi olan Kuo, Çinde iPhoneXin çok büyük ilgi görmemesi ana neden. Çin'de büyük ekranlar çok talep görüyor ve Çin'li tüketicilere göre iPhone Xin ön üst tarafındaki siyah polarize 'çentik' ekranı gereksiz küçültüyor. Özellikle de daha ucuz olan iPhone 8 Plusın özellikleri X modeline göre biraz daha iyi dedi.  

ABD merkezli araştırma şirketi Cowenın yaptığı yeni bir araştırma, yeni model iPhone'lara olan ilginin "tarihi düşük düzeylerde" olduğunu gösteriyor. 

Kuo'ya göre, yine de iPhone bu yılın ilk yarısında üç ana modelinde (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) satışlarını yüzde 5 artıracak. 

Yorumlar