Akıllı cihazınızı satmadan önce mutlaka okuyun

Akıllı cihazlarınızda taşıdığınız birçok veri onları tamamen yok etmedikçe kalıcı olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Akıllı cihazınızı satmadan önce mutlaka okuyun

Kişisiel verilerinizi tabletinizden ya da telefonunuzdan tamamen yok etmedikçe başkaları tarafından ele geçirilebilir. O yüzden akıllı cihazınızı satmadan önce mutlaka bu adımları takip etmelisiniz. 

Akıllı telefonunuzda işlem yapmayı mı, yoksa tabletinizi satmayı mı düşünüyorsunuz? Yeni bir cihaza geçtiniz mi, şimdi eski cihazınızı bir arkadaşınıza mı akrabanıza vermeyi mi düşünüyorsunuz?

Bu gibi durumlarda, verilerinizi korumak için verilerinizin bir sonraki kullanıcı tarafından kişisel dosyalarınızı geri yüklenemeyecek şekilde cihazdan nasıl kaldırılacağını bilmeniz gerekir. Dosyaları silmek çok işe yaramaz; çünkü dosyaları kolayca kurtarabilen araçlar vardır; "Silinen dosyalar" için kullanılan "silinmiş dosyalar" için kullanılan depolama alanının tümü "silme" ifadesinin tümü, diğer kullanımlar için mevcut olduğu gibi işaretlenir, ancak dosyalar üzerine yazılıncaya kadar gerçekten cihazınızdan kaldırılmaz.

Peki cihazınızı nasıl düzgün ve güvenli bir şekilde silebilirsiniz?

Adım 1 - SD kartı veya başka bir ek kartı çıkarın.

Kartı şifrelemeden ya da çıkarmadan önce, şifreleme ayarlarını kapattığınızdan emin olun. cihazınızı güvenlik ayarında açtığınızda şifrelenmiş SD Kart uyarısı alacaksınız. Bunu kapattığınızdan emin olun.

Adım 2 - Eğer cihazınız izin veririse bütün dosyaları şifreleyin

Böylece, birisi dosyalarınızın herhangi birini kurtarsa bile, içerikler şifreli olur ve kullanılamaz. Şifrelemek için Android Ayarları uygulamasını çalıştırın, Güvenlik seçeneğini seçin (bazı cihazlarda buna "Kilit Ekran ve Güvenlik" denir) ve şifreleme seçeneğini etkinleştirin (bazen "Kilit Ekranı Gerek" veya "Telefonu Şifrele" olarak listelenir). Tüm telefonlar bu şifrelemeyi sunmaz ve bazıları varsayılan olarak şifrelemeyi etkinleştirir.

3. Adım - Google hesabınızdan çıkış yapın

Telefonunuz veya tablet sunucunuzun bir hesabı varsa bu hesaptan da çıkış yapın.

Adım 4 - "Fabrika Ayarlarına Geri Dön"

Bunu yapmak kişisel verilerinizi cihazdan silecektir. Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak için, Ayarlar uygulamasının "Yedekle ve Sıfırla" menüsüne gidin ve "Fabrika verilerine sıfırlama" yı seçin. Sıfırlamayı yapmadan önce, telefonun dosyaları otomatik olarak geri yükleyecek şekilde yapılandırılmadığından emin olun; Aynı menü bölümündeki "Otomatik Geri Yükleme" işlevinin devre dışı bırakıldığından emin olun.

Adım 5 - Tüm belleği doldurmak için özel olmayan dosyaları kopyalayın.

Başlamak için büyük dosyaları (video dosyaları v.b), daha sonra daha büyük olanları ve dahada büyük yani artık sığmayacak küçük dosyaları kullanın. Tüm belleği doldurdurun. Bu dosyaları cihaza kopyalamak, daha önce kişisel dosyalarınızı depolamak için kullanılan belleğin üzerine yazar.

6. Adım - Tekrar Fabrika Ayarlarına sıfırlayın

3. ve 4. adımları birden çok kez tekrarlayabilirsiniz - ancak çoğu kullanıcı için bir kere tekrar etmek yeterlidir.

Yorumlar