Stratejik tarih oyunu ABD'de ders oldu

Tarihsel strateji oyunu Civilization V, ABD'de okullarda ek materyal olarak kullanılacak. 

Google Haberlere Abone ol
Stratejik tarih oyunu ABD'de ders oldu
Oyun geliştirme şirketi Firaxis ve yayıncı Take-Two firmalarının piyasaya sürdüğü Civilization isimli tur bazlı tarihsel strateji oyun serisinin beşincisi, gelecek yıl sonbaharda ABD'de bazı okullarda ders materyali olarak kullanılacak.

Oyunun eğitim amaçlı sürümü, Civilization V'ten biraz farklı olacak. CivilizationEDU adı verilen bu özel sürüm, oyunun yapımcısı Sid Meier, 25 yıllık serüveni devam eden oyunun hedeflerini şöyle anlattı:

"Öğrencilerin kritik düşünme becerilerini geliştirmek, tarihsel olayları gözlerinde canlandırabilmelerini sağlamak, ekonomik ve teknolojik kararların coğrafi etkilerini değerlendirmelerine yardımcı olmak ve ülkelerin aldığı askeri, siyasi, sosyoekonomik kararların sebep sonuç ilişkilerini tecrübe etmelerine olanak tanımak".

ÖĞRETMENLER TAKİP EDECEK

Oyunun eğitim sürümüne analitik araçlar da eklenecek, bu sayede öğretmenler öğrencilerin ilerleyişini takip edebilecek.

Civilization serisi, tur bazlı tarihsel gelişimi anlatan bir strateji oyunu. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen oyunda, oyuncular bir medeniyetin kontrolünü eline alıp, tarih boyunca teknolojik, askeri, siyasi ve kültürel gelişimlerini yönlendirerek rakiplerine üstünlük sağlamaya çalışıyor. Oyunun yeni sürümü Ekim ayında piyasaya çıkacak.

GLASSLAB EL ATTI

Oyunu okullara uygun hâle getirmek için, bu konuda tecrübeli GlassLab isimli şirketle anlaşıldı. Şirket, daha önce SimCity ve Plants vs. Zombies gibi oyunlara okullara uygun sürümler üretmişti.

Microsoft da sene başında Minecraft isimli oyunun eğitim sürümünü okullara getirmeye hazırlandığını açıklamıştı.

Yorumlar