'Olağanüstü güçlü' 13 insan bulundu

Bilim dünyası, olağanüstü güçlere sahip 13 insana ait DNA bulduğunu duyurdu. Bulunan DNA'ların normal insanlarınkine göre mutasyon geçirdiği belirtildi. DNA'ların tam olarak kime ait olduğu ise henüz tespit edilemedi.

Google Haberlere Abone ol
'Olağanüstü güçlü' 13 insan bulundu

Bilim dünyası, şimdiye kadar bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz 'olağanüstü güçlere sahip insanlar'ın gerçek dünyada da var olduğunu kanıtladı. Çok sayıda bilim insanının katıldığı araştırmada, 589 bin 306 kişinin DNA yapısı incelendi ve 13 kişinin DNA’sında mutasyon görüldüğü belirlendi.

Habertürk'ün haberine göre doğaüstü güce sahip, süper kahramanları konu edinen dizi ve filmler son yıllarda izlenme rekoru kırıyor. Süper güçlere sahip insanların varlığı kanıtlanmamış olsa da ABD’nin New York kentindeki Mount Sinai Hastanesi’ne bağlı Icahn Tıp Okulu’nda 2014’te bu yönde başlayan araştırmada, süper kahraman DNA’sının bulunduğu açıklandı.

Çok sayıda bilim insanının katıldığı araştırmada, 589 bin 306 kişinin DNA yapısı incelendi ve 13 kişinin DNA’sında mutasyon görüldüğü belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre, bu 13 kişi dünyadaki tüm ağır hastalıklara karşı dirençli.

Prof. Dr. Stephen Friend’in liderliğinde yürütülen ve Nature Biotechnology Dergisi’nde yayımlanan araştırmanın sonuçlarına göre, normal şartlarda çok uzun süre önce hayatını kaybetmesi gereken kişiler, DNA’larındaki mutasyonlar nedeniyle yalnızca hayatlarına devam etmekle kalmıyor, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürüyor. Araştırmacıların “İyileşme Projesi” olarak adlandırdığı çalışma sayesinde, 13 kişinin DNA’sı üzerinde yapılacak çalışmalarla ölümcül hastalıkların çaresinin bulunabileceği düşünülüyor.

Araştırma ekibi bu kişilerle hiçbir bağlantı kuramıyor. Bilim insanları, şimdi bu 13 kişiyi bulup bilim dünyasında çığır açacak çalışmayı tamamlamak istiyor.

Yorumlar