Nokia bu kez şansını Android ile deneyecek

Windows işletim sistemiyle akıllı telefon pazarında büyük bir hüsran yaşayan Nokia şansını Android ile deneyecek

Google Haberlere Abone ol
Nokia bu kez şansını Android ile deneyecek
Dünyanın bir zamanlar en büyük telefon markası olan Finlandiya kaynaklı Nokia, akıllı telefon pazarında istediği başarıyı bir türlüğü sağlayamadı. Windows işletim sistemiyle girdiği akıllı telefon pazarından büyük bir hüsran yaşayan Nokia, bu kez Google'ın Android işletim sistemiyle yeniden pazara girmeye hazırlanıyor. 

Akıllı telefonlar çıkmadan sektörün en büyük firması olan Nokia, Microsoft ile girdiği Windows Phone macerasında hüsranla karşılaştı. Windows Phone'un pazarında çok fazla rağbet görmeyen Nokia, bu yıl içerisinde üreteceği yeni telefonlarıyla birlikte şansını başka işletim sistemlerinde deneyecek.

NOKIA BU KEZ UMUTLU

Finlandiyalı Nokia bu yıl içerisinde üreteceği yeni telefonlarında işletim sistemi olarak Android'i tercih ediyor. Efsane telefon markası bu sayede eski işletim sistemine oranla daha fazla kullanıcıya sahip olan Android'in kendisini yeniden canlandıracağına inanıyor. Android işletim sistemine sahip Nokia'ları ise Foxconn isimli fabrika üretecek.

Nokia'nın bu yıl içerisinde iki taneden fazla Android işletim sistemine sahip akıllı telefon üretmesi bekleniyor. Ürettiği bu telefonların yıl sonunda satışa sunulacağı da söylentiler arasında. 

Yorumlar