Mitsubishi Electric'ten taze hava ihtiyacına çözüm

Mitsubishi Electric, merkezi ya da bireysel yaşam alanların ihtiyaç duyduğu taze hava için Lossnay Havalandırma Cihazları ile çözüm sunuyor. Mitsubishi...

Google Haberlere Abone ol
Mitsubishi Electric'ten taze hava ihtiyacına çözüm
Mitsubishi Electric, merkezi ya da bireysel yaşam alanların ihtiyaç duyduğu taze hava için Lossnay Havalandırma Cihazları ile çözüm sunuyor.

Mitsubishi Electric açıklamasına göre, taze havanın, evlerde geçirilen zamanın daha huzurlu olması, iş yerleri ve okullarda konsantrasyonun sağlanması ve verimin artması gibi birçok avantajı bulunuyor. Sağlığı ve yaşam kalitesini etkileyen iç mekan havasının tazelenmesi ve ortamın ısıtılıp soğutulması sırasında ise enerjiyi en verimli şekilde kullanarak kayıpları minimuma indirmek gerekiyor.

90 yılı aşkın tecrübesiyle konutların, okulların, ofislerin, hastanelerin ve alışveriş merkezlerinin iklimlendirme ihtiyacını karşılayan Mitsubishi Electric, Lossnay Havalandırma Cihazları ile merkezi ya da bireysel yaşam alanlarının konforu için taze bir hava sağlıyor. Lossnay Havalandırma Cihazları, enerji verimliliği avantajıyla ısı kaybını minimumda tutarak taze havayı ortama aktarıyor.
Günümüzde yeni yapılar, ses ve ısı transferini en aza indirmek amacıyla hava sızdırmazlığı daha yüksek olarak inşa edildiği için daha iyi bir havalandırmaya ihtiyaç duyuyor. Taze hava ile yenilenmeyen ortam havası bir süre sonra baş ağrısı, baş dönmesi, göz kaşınması, boğaz kuruması, konsantrasyon eksikliği ve çalışan-öğrenci veriminin düşüşü gibi hasta bina sendromundan kaynaklı bir çok olumsuzluğa sebebiyet veriyor.
Birçok kişi yaşam alanlarının ihtiyacı olan taze havayı karşılamak için en kolay çözümün pencere açmak olduğunu düşünüyor. Ancak bu yöntem bilinenin aksine birçok dezavantajı da beraberinde getiriyor. Isıtılan, soğutulan veya nem dengesi sağlanan havanın dış ortam havası ile karışması sırasında oluşan enerji kayıpları, içeri alınan havanın herhangi bir filtreden geçmemesi, dış ortam gürültüsünün doğrudan içeride ses kirliliğine sebebiyet vermesi bu dezavantajlardan sadece birkaçını oluşturuyor. Ortama temiz ve sağlıklı bir şekilde taze hava sağlayan Mitsubishi Electric Lossnay Havalandırma Cihazları ile tüm bu problemler son buluyor.

Serbest soğutma ile ekonomik serinleme

Mitsubishi Electric'in Lossnay Havalandırma Cihazları ile dış hava sıcaklığına bağlı olarak mekanların sıcaklığının düşürülmesi de mümkün. Yaz aylarında ısınan bina içi, gece ve sabah saatlerindeki düşük sıcaklıktaki dış hava ile serinletilebiliyor. Serbest soğutma olarak adlandırılan bu işlem, klimalara düşen yükü de azalttığı için enerji tasarrufuna büyük katkı sağlıyor. Bu özellik, yatak odalarında gece klima kullanmak istemeyenler tarafından ekonomik serinleme sağlamak amacıyla yaygın olarak tercih ediliyor.

Lossnay Havalandırma Cihazları, yapısında barındırdığı iki fanın bağımsız kontrolü sayesinde, karbondioksit veya sigara dumanı gibi kirletici gazların yoğun olduğu kirli havanın ortamdan emilmesini de sağlıyor. Bu özellik sensörler aracılığıyla programlı ve otomatik olarak uygulanabiliyor. Ortama toz veya kirleticilerin girmesini engellemek için yüksek basınçlı mekanlar oluşturmayı mümkün kılıyor.

Mitsubishi Electric, Lossnay Havalandırma Cihazları ile saatte 100 metreküplük bireysel ihtiyaçlardan, tek gövdede 2 bin 500 metreküplük üniteler ve bu ünitelerin kombinasyonlarıyla elde edilebilecek yüksek kapasiteler sayesinde endüstriyel alanların havalandırma ihtiyaçlarına kadar alternatifli çözümler sunuyor.

Lossnay cihazların sıcaklık ve nem transferi sağlayan özel selülozik güçlendirilmiş zarlı eşanjörü ile yüzde 80'i aşan verimlerde çalışma sağlamak mümkün. Bu özel ısı değiştirici eşanjör teknolojisi, içeriden atılan hava ile dışarıdan alınan havayı birbirine karıştırmadan havalandırma yapabildiği için kirli havanın tekrar içeri dönüşünü engellemiş oluyor.
Mitsubishi Electric Lossnay Havalandırma Cihazları, son zamanlarda yeniden artan şehir merkezi yapılanmalarında kolay montajı, basit kullanımı, sağladığı enerji tasarrufu, akıllı bina otomasyonuna uyumlu yapısı ile yeşil bina sertifikasyonlarının öne çıkan ürünü olarak dikkati çekiyor.

Yorumlar