Facebook CEO'sundan hackerlara karşı ‘bantlı’ önlem

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in paylaştığı bir fotoğrafta bilgisayarının kamerasını ve mikrofon girişini bantladığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Facebook CEO'sundan hackerlara karşı ‘bantlı’ önlem
Facebook’un kurucusu ve CEO’su milyarder Mark Zuckerberg’in paylaştığı bir fotoğrafta dizüstü bilgisayarının kamerasını ve mikrofon girişini bantladığı görüldü. Bu fotoğraf Zuckerberg’in hacker'lara karşı böyle önlem aldığı yorumlarına neden oldu.

Instagram’ın aylık 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşması nedeniyle bir kutlama mesajı paylaşan Zuckerberg’in fotoğraf karesinde arkada bulunan dizüstü bilgisayarının kamerasını ve mikrofonunu bantla kapattığı görüldü.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg görünüşe göre kendisine casusluk yapılması ihtimalinden dolayı kaygılı. Dün paylaşılan fotoğrafta, Zuckerberg, imzası haline gelen gri tişörtüyle poz veriyor. Elinde tuttuğu çerçevede, “Bu noktaya ulaşmamızda emeği geçen herkese teşekkürler” yazıyor.

Bir cisimle kapatılmadığı zaman, laptopların ön kamerasının kontrolünün yetenekli hacker'lar tarafından ele geçirilebileceği söyleniyor. Zuckerberg’in, kamerayı bir parça bantla kapatarak, bunun gerçekleşmesini önlemeye çalıştığı anlaşılıyor.

Yorumlar