Çin ikinci uzay modülünü bu yıl fırlatacak

Çin, ikinci uzay laboratuvarı modülünü bu yıl fırlatacak

Google Haberlere Abone ol
Çin ikinci uzay modülünü bu yıl fırlatacak

Çin, ikinci uzay laboratuvarı modülü olan Tiengong-2'yi bu yıl fırlatacak. 2020'de üç kapsülden oluşan ilk uzay istasyonunu kurmayı planlayan Çin, bu hamlesi ile 2024'te görev süresi dolacak Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) yerini doldurmayı planlıyor.


Şinhua ajansının haberinde, insanlı uzay programı çerçevesinde, Tiengong-2'nin haziran ayından sonra gönderilmesinin planlandığı belirtildi. 

İkinci uzay modülünün yörüngeye oturmasıyla bu yılın sonunda da iki astronotun bulunacağı Şıncou-11 adlı uzay aracının gönderileceği ve astronotların Tiengong-2'de görev alacağı ifade edildi. 

Her iki uzay aracı için Long-March-2F taşıyıcı roketlerinin kullanılacağı açıklanırken, Tiengong-2'nin yakıt ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacak Tiencou-1 adlı kargo gemisinin de gelecek yıl ülkenin ada eyaleti Haynan'daki Wınçang Fırlatma Merkezi'nden Long-March-7 taşıyıcı roketiyle uzaya gönderileceği kaydedildi.

Çin, 2011'de gönderdiği Tiengong-1 ile uzay istasyonu projesine başlamıştı. 1998 yılında yapımına başlanan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) görev süresinin 2020'de bitmesi planlanmış, bu süre daha sonra 2024'e uzatılmıştı. 

Çin ise herhangi bir erteleme yaşanmaması durumunda 2020 yılında üç kapsülden oluşan ilk uzay istasyonunu kurmayı planlıyor. Çin'in bu hamlesinin Soğuk Savaş yıllarında Sovyetler ile ABD arasında yaşanana benzer bir 'uzay yarışı'nı tetikleyebileceği belirtiliyor. 

Yorumlar