CÜ’de 9 bin öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) mezuniyet coşkusu yaşandı. 2013-2014 Akademik yılının tamamlanmasıyla birlikte düzenlenen mezuniyet töreniyle 8 bin 900 civarında öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreni Amfi tiyatroda yapıldı. Yağışlı havada...

Google Haberlere Abone ol
CÜ’de 9 bin öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) mezuniyet coşkusu yaşandı. 2013-2014 Akademik yılının tamamlanmasıyla birlikte düzenlenen mezuniyet töreniyle 8 bin 900 civarında öğrenci mezun oldu.

Mezuniyet töreni Amfi tiyatroda yapıldı. Yağışlı havada gerçekleşen törende 11 fakülte, 4 enstitü, 1 yüksel okul ve 11 MYO’ dan toplam 102 öğrenci dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

    Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Bu dönemde öğrenci sayısı 45 bin civarında olan üniversiteden 9 bine yakın öğrenci mezun verirken, yeni dönemde 11 bin öğrenciden fazlasını almayı ümit ediyoruz." dedi.

    Mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Kocacık, şu ifadeleri kullandı: "Artık bundan sonra sizi yeni bir hayat bekliyor. Bu hayata hem mezuniyet sevinci hem de ayrılık hüznüyle başlıyorsunuz. Buradan aldığınız eğitimle görev yapacağınız yerlerde donanımınızla ve mesleki birikiminizle ışık saçarak görevinizi layıkıyla yapacaksınız. Üniversiteyi ve şehri gururla temsil edip kültür elçisi olarak görev yapacaksınız, bundan eminim. Asıl sınavlar sizin için yeni başlıyor, okulda değil hayatta da başarılı olmak gerekiyor. Devamlı yeniliklere açık başarıya susamış bireyler olarak topluma ve size ihtiyaç duran insanlara elinizden gelen bütün çabayı göstereceğinize inanıyorum. Sizlerin yetişmesinde emeği olan öğretim üyelerine ve velilere de teşekkür ediyorum.”

    Daha sonra doktora, yüksek lisans, lisans ve önlisans eğitimlerinde dereceye girenlere diploma ve ödülleri takdim edildi. Lisans birincisi olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencisi Merve Birinci yaş kütüğüne isimliğini çakarken üniversite kurucularından Şefik Sümbüloğlu tarafından altın ile ödüllendirildi.

    Tören sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Törene Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Jandarma Komutanı Albay Okşin Aksit, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile protokol üyeleri, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. CİHAN

Yorumlar