Kumanova'daki silahlı çatışma

- Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova'da 9 ve 10 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşen silahlı çatışma ile ilgili davada 37 sanık için karar açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Kumanova'daki silahlı çatışma

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova'da sekiz polisin hayatını kaybettiği silahlı çatışma ile ilgili davada 37 sanık için karar verildi.

Üsküp Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 37 sanıktan 4'ü beraat ederken, 7'si ömür boyu, geri kalan 26 kişi 12 ila 40 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Geniş güvenlik önlemlerin alındığı duruşma sırasında sanıklar ayağa kalkarak Arnavutluk Milli Marşı'nı okurken hakim kararı açıklamadan önce sanıkları duruşma salonundan çıkarttı.

Öte yandan, duruşmanın görüldüğü esnada kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, güvenlik önlemlerin alındığı yere yaklaşarak bölgede bulunan medya mensuplarından uzaklaşmalarını isteyerek "üzerinde patlayıcı bulunduğunu" iddia etti.

Şüpheli güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındı.

Makedonya polisi, Kumanova'nın Tode Mendol Mahallesi'nde 9 Mayıs 2015 sabahı, silahlı bir grubun bulunduğu bir eve operasyon düzenlemiş, binadakilerin silahla karşılık vermesi üzerine taraflar arasında çatışma çıkmıştı.

Çatışma yaklaşık 28 saat sürmüş ve polislerden 8'i hayatını kaybetmiş, 37'si yaralanmıştı. Olayda 10 saldırgan ölmüş, 69 ev zarar görmüş, 100'ün üzerinde aile evini terk etmek zorunda kalmıştı.

Yorumlar