AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) - "Birileri, bizim partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi, aslında neyi anlattığımız, neyi kast ettiğimiz çok belli olduğu halde, ısrarla farklı yönlere çekmenin gayreti içindedir" - "Bugün onların (FETÖ) hepsi mahkeme salonlarında hukuka hesap verirken, milletimizin vicdanında çoktan mahkum edildiler. İşte şimdi yalanlar ve bu yalanlarla kendilerini kurtarma gayretleri... Bunlarla ilgili davalar da yavaş yavaş sonuçlanmaya başladı" - "Şu anda yargı önünde hesap verenler, davalar bitip kendilerini hükümlü olarak cezaevlerinde bulduklarında yaptıkları ihaneti düşünecek çok zamanları, etraflarında bunu kendilerine hatırlatacak çok kişileri olacak"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri, bizim partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi, aslında neyi anlattığımız, neyi kast ettiğimiz çok belli olduğu halde, ısrarla farklı yönlere çekmenin gayreti içindedir." dedi.

Partisinin, Afyon NG Güral Termal Otel'de düzenlenen 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yapan Erdoğan, üç gün boyunca kampta yapılan çalışmaların ülke ve parti için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin en büyük siyaset ailesi olduğunu ve her gün daha da genişleyen, büyüyen, birbirine kenetlenen bu ailenin bir mensubu olmaktan iftihar ettiğini belirterek, "AK Parti'nin en önemli özellklerinden biri de vefanın, dayanışmanın, kardeşliğin partisi olmasıdır. Birileri, bizim partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi, aslında neyi anlattığımız, neyi kast ettiğimiz çok belli olduğu halde, ısrarla farklı yönlere çekmenin gayreti içindedir. Halbuki AK Parti'nin nasıl ortak geçmişini, ortak geleceğine dönüştürme iradesine sahip büyük bir parti olduğunun en güzel ispati işte bu toplantıdır." ifadesini kullandı.

Bu büyük birlik, beraberlik, kardeşlik, dava ve yol arkadaşlığının asla kişilerle kail olmadığının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şahsım dahil hiç kimse elbette kendini davamızın üzerinde göremez ama aynı zamanda bu davanın her bir ferdi ülkemize, milletimize, medeniyetimize, tarihimize yaptığı hizmetler itibarıyla başlı başına bir kahramandır.

Hiç kimse bilmese, hiç kimse takdir etmese de ben bunların hepsini de çok iyi biliyorum ve her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerle yol arkadaşlığı yaptım, iyi ki tüm bu başarıların altına sizlerle birlikte imza atma şerefine nail oldum, iyi ki geleceği de sizlerle birlikte inşa etme şansına sahibim. Bir faniye bundan daha büyük mutluluk nasip olabilir mi?"

- "En hafif tabiriyle akıl tutulmasıdır"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'ye yönelik her saldırının, ülkenin önüne çıkarılan her engelin, musallat edilen her belanın sorumluluklarını daha da arttırdığını vurguladı.

AK Parti'yi yıkmadan Türkiye'yi yıkamayacağını görenler olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizle birlikte partimizi de hedef alıyorlar. Bunun için bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi her zamankinden çok daha güçlü tutmamız gerekiyor. Milletimize hizmetkar olarak başladığımız bu yolda, aynı şekilde devam ettiğimiz müddetçe Allah'ın izniyle bize kimse zarar veremez. Bize verdiği desteğe karşılık milletimize şükran borcumuzu ödemenin tek bir yolu vardır, o da çok çalışmaktır, daha çok proje üretmektir, daha çok yatırım yapmaktır, refahı daha çok artırmaktır.

Milletimiz istiklali ve istikbali için geçmişte Çanakkale'den İstiklal Harbimize kadar tüm seferberliklerde, daha sonra terörle mücadelede, 15 Temmuz'da, sınır ötesi harekatlarımızda gözünü kırpmadan hayatını ortaya koymuştur. Böyle bir milleti, ana muhahlefet partisinin yaptığı gibi yalanla, çarpıtmayla, istihzayla, hatta çoğu kere alenen hakaretle kendine ram edeceğini sanmak en hafif tabiriyle akıl tutulmasıdır. Biz milletime gönülden bağlı olduğumuz, her işimizi de milletimizin gönlüne girmeyi amaçlayarak yaptığımız için 15 yıldır iktidardayız."

- "Birer siyasi ceset haline dönüşmüşlerdir"

İktidara ilk geldikleri yıllarda ülkede vesayet odaklarıyla hareket etmeyi, milletin rızasını kazanmaya tercih edenlerin bulunduğunu gördüklerine işaret eden Erdoğan, bugün onların hiçbirisinin esamesinin okunmadığını, bölücü örgüt ve uzantılarının buram buram ihanet kokan eylemleriyle, bölge halkıyla birlikte tüm milleti sindireceklerini, devlete diz çöktüreceklerini sandıklarını aktardı.

Erdoğan, "Teröristler dağlarda birer birer imha edilirken, onların uzantıları da artık kimsenin ne dediklerine, ne yaptıklarına bakmadığı birer siyasi ceset haline dönüşmüşlerdir." dedi.

Bu süreçte bir de eğitim, hizmet, himmet ve yardımlaşmanın istismar edildiğini Erdoğan, böylece devlet ve toplum hayatının içine bir kanser hücresi gibi sızmaya çalışanların ortaya çıktığını belirtti.

- "Daha çok kitaplar yazılacak"

FETÖ denen bu ihanet çetesinin, emniyet, yargı, ordu, eğitim, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları içindeki militanları aracılığıyla el koymaya, millete boyunduruk vurmaya çalıştığını anımsatan Erdoğan, "Bugün onların hepsi mahkeme salonlarında hukuka hesap verirken, milletimizin vicdanında çoktan mahkum edildiler. İşte şimdi yalanlar ve bu yalanlarla kendilerini kurtarma gayretleri... Bunlarla ilgili davalar da yavaş yavaş sonuçlanmaya başladı." ifadesini kullandı.

Genel Başkan Erdoğan, salonda bulunanlara, bu kişilerin mahkemelerde yaptıkları şovlara ve yurt dışında yürüttükleri provokasyonlara bakmamaları gerektiği çağrısında bulunarak, "Şu anda yargı önünde hesap verenler, davalar bitip kendilerini hükümlü olarak cezaevlerinde bulduklarında yaptıkları ihaneti düşünecek çok zamanları, etraflarında bunu kendilerine hatırlatacak çok kişileri olacak." diye konuştu.

Herhalde 15 Temmuz gecesinin, 16 Temmuz gün ve gecesinin değerlendirilmesi yapıldığında bu ümmetin nelerden kurtulduğunun çok iyi bilineceğine işaret eden Erdoğan, o gece bütün olanlar masaya yatırıldığında ise daha çok kitap yazılacağını kaydetti.

(Sürecek)

Yorumlar