Öğrenciler Miniamalatya’yı gezerek tarihi ve turistik değerleri öğreniyorlar

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Malatya’nın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması amacıyla hayata geçirilen Miniamalatya projesindeki eserler ilgi odağı oluyor. Bu kapsamda ilkokul öğrencileri,...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler Miniamalatya’yı gezerek tarihi ve turistik değerleri öğreniyorlar

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Malatya’nın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması amacıyla hayata geçirilen Miniamalatya projesindeki eserler ilgi odağı oluyor. Bu kapsamda ilkokul öğrencileri, eserleri ziyaret ederek tarihi ve turistik değerleri öğreniyorlar.

Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’nda ziyarete açılan Miniamalatya projesinde 8 tarihi ve turistik eser yer alıyor. Proje kapsamında, Arapgir’de bulunan ve Çanakkale Cephesi Baş Komutanlarından Cevat Çobanlı Paşa’ya ait Çobanlı Konağı, Battalgazi’deki Selçuklu eseri Ulu Camii ve Osmanlı dönemi eseri Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Darende Somuncu Baba Külliyesi, Hekimhan’daki Taş Han, Merkez Beşkonaklar ve Yeni Cami ile Pütürge yakınındaki Nemrut Dağı heykellerinin minyatür maketleri sergileniyor. Her eserin yanında, eserle ilgili Türkçe ve İngilizce bilgilendirme levhaları bulunuyor.

Ücretsiz olarak görülebilen Miniamalatya eserlerini çok sayıda vatandaş ziyaret ederken ziyaretçiler arasında ilkokul öğrencileri de yer alıyor. Sınıfça Miniamalatya’yı ziyaret eden öğrenciler, eserlerle ilgili bilgi sahibi oluyor. Malatya’nın değerlerini tanıyan öğrenciler, keyifli bir gezinti yapmanın tadını çıkarıyorlar.

Yorumlar