Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinden Bilecik ziyareti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan ve Kredi Yurtlar Kurumu Bilecik Şubesinde kalan öğrencilerden oluşan heyet, Bilecik ve Söğüt ilçesindeki tarihi yerleri gezdi.Yurdun çeşitli illerinden gelerek Bilecik’te okuyan üniversite öğrencilerinden...

Google Haberlere Abone ol
Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinden Bilecik ziyareti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan ve Kredi Yurtlar Kurumu Bilecik Şubesinde kalan öğrencilerden oluşan heyet, Bilecik ve Söğüt ilçesindeki tarihi yerleri gezdi.

Yurdun çeşitli illerinden gelerek Bilecik’te okuyan üniversite öğrencilerinden oluşan heyet gerçekleştirilen program ile Bilecik’in Söğüt ilçesindeki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı buldu.

Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir, Bilecik Belediyesi ve KYK Bilecik Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen program kapsamında öğrencilere rehberlik ederek, Bilecik ve ilçelerindeki tarihi yerler hakkında bilgiler verdi.

Söğüt ilçesinde Kuyulu Mescit, Hamidiye Külliyesi, Ertuğrulgazi Türbesi ve Dursun Fakıh Türbesini gezen heyet daha sonra Bilecik’te; Şeyh Edebali Türbesi, Orhangazi Camisi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Tarihi Saat Kulesi ve Belediye Binası ile Yaşayan Şehir Müzesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bilecik’e ait yöresel lezzetlerden olan ayva ve nar lokumu ikram edilen öğrenciler, gezdikleri yerlerden bol bol fotoğraf çektirdi.

Yorumlar