Ağrı’da ‘Camii, Şehir ve Medeniyet’ konferansı

Ağrı’da ‘1-7 Ekim Camii ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle il müftülüğü tarafından “Camii, Şehir ve Medeniyet” temalı konferans programı düzenlendi.Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programa...

Google Haberlere Abone ol
Ağrı’da ‘Camii, Şehir ve Medeniyet’ konferansı

Ağrı’da ‘1-7 Ekim Camii ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle il müftülüğü tarafından “Camii, Şehir ve Medeniyet” temalı konferans programı düzenlendi.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programa İl ve İlçelerde görev yapan diyanet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merkez camii görevlisi Hafız Yakup Aydın’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle program başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Cami, şehir ve medeniyet” konulu sinevizyon gösterildi. Ardından İl Müftüsü İbrahim Gemici açılış konuşması yaptı. Gemici, Cami ve din görevlisinin konumuna dikkat çekti. Programın devamında konuşan emekli müftü Ali Maraşlıgil Maraşlıgil, tarih boyunca mabed, insan, şehir ve medeniyet ilişkisini ana hatlarıyla anlattı. Maraşlıgil, “Hz Âdem ile başlayan insanlık, Allah’ın peygamberleri sayesinde şehirciliği ve medeniyeti mabed merkezli olarak öğrendiler. İlmin, inancın hakim olduğu yerlerde ve özellikle camilerde medeniyet ve şehirleşme meydana gelmiştir ve camilerin bu asli fonksiyel faaliyetleri tekrar harekete geçmelidir” dedi.

Konferansın ardından Cami ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan yarışmalarda derece alan görevlilere ödülleri takdim edildi. Siyer-i Nebi dalında Yavuz Zengi, şiir dalında Engin Özmen, makale dalında İsmail Şengör ödüle layık görüldüler.

Yorumlar