Çanakkale Müzesi Alanya’da

Alanya Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 Savaş malzemeleri 103. Yıl Etkinlikleri Müzesi 1 Kasım-12 Kasım tarihleri arasında Kültür Merkezinde ücretsiz halkın ziyaretine açılıyor."Şehitler Diyarından...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Müzesi Alanya’da

Alanya Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 Savaş malzemeleri 103. Yıl Etkinlikleri Müzesi 1 Kasım-12 Kasım tarihleri arasında Kültür Merkezinde ücretsiz halkın ziyaretine açılıyor.

"Şehitler Diyarından Anadolu’ya" sloganıyla yola çıkan Türkiye’nin ve Dünya’nın tek gezici müzesi, Çanakkale Zaferi’nin 103.yıl dönümünde, Çanakkale şehitliklerine gidemeyen ve gitme imkanı olmayan veya gerekli bilgiden yoksun olan öğrenci ve vatandaşlara Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçlıyor. Gezici Müze’de, Çanakkale mücadelesinden kalan harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler, düşman birliklerine ait malzemeler gibi bine yakın materyal bulunuyor. Ayrıca temsili Alanya Şehitliği, sıhhiye çadırı, Çanakkale’yi anlatan anlatım tabloları ve çok özel Çanakkale müzikleriyle donatılan bu muhteşem müzeye tüm halkımızı bekliyor. Çanakkale’yi görmedim, Çanakkale’ye gidemedim diyenler için belediye tarafından Alanya’ya getirilen “Çanakkale 1915 Savaş Müzesi”, Alanya Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda 1 Kasım -12 Kasım’a kadar, saat 09.00-18.30 arası ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yorumlar