Geleceğin matematikçileri Bayburt’ta yetişecek

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından Bayburt’a kazandırılan Matematik Atölyesi’nin açılışı, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Selçuk...

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin matematikçileri Bayburt’ta yetişecek

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından Bayburt’a kazandırılan Matematik Atölyesi’nin açılışı, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Selçuk Coşkun, BAYPROJE Kurucusu Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE Dernek Başkanı Akın Bayrak, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mete Memiş, “Atölyemiz çok güzel. BAYPROJE ekibine bugüne kadar Bayburt için yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ama özellikle böyle güzel bir matematik atölyesi oluşturdukları için çok çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bütünüyle yanındayım. Valilik, belediye ve kurumlar olarak böyle bir mekânın niteliksel olarak fonksiyonlarını icra etmesi noktasında inşallah birlikte destek olacağız. Eğer burada liseye giriş sınavında soruyu daha iyi çözecek öğrenci yetiştireceksek, yani buraya öğrencilerin sınavda çıkacak 25 matematik sorusunun 25 ini de yapmasına yönelik bir fonksiyon yükleyeceksek bunda yokuz. Bu soruları çözmekle birlikte öğrencilerimizin isimlerini Thales, Öklid, Cahit Arf gibi isimlerin arasına yazdıracak çalışmalar bizi de, şehrimizi de, ülkemizi de mutlu eder. Buraya çocuğu gönderen velilerin de bu konuda bilgilendirilmesi gerekir. Onlar çocuklarının burada iyi matematik öğretmenleriyle daha çok soru çözmelerine yönelik bir çalışma yapacakları kanaatine sahip olabilirler inşallah burada bu olmayacak” diye konuştu.

Matematiğin anlatılabilmesi için Türkçenin çok iyi konuşulabilmesi ve anlaşılması gerektiğini de söyleyen Başkan Memiş “Bizim matematiği konuşabilmemiz için bir defa Türkçeyi çok iyi konuşabilmemiz ve çok iyi anlamamız lazım. Dolayısıyla burada ki kütüphanenin edebi metinlerimizle, şark klasikleriyle, Türk klasikleriyle, yerli yabancı romanlarla, tarih kitaplarıyla dolu olmasını isteriz. Çocuklarımız parantez içinde matematiği öğrenmeden önce Türkçe’yi, edebiyatı, hem kendi tarihimizi hem de Avrupa ve Dünya tarihini bilmeli. Sadece sınavda çıkacak olan matematik sorularını çözebilecek donanımdaki birilerinin çok faydası yoktur ülkemize. Dünya çapında matematikçilerin yetiştirilebilmesi için çocuklarımız edebiyatta bilmeli, tarihte bilmeli, coğrafyada bilmeli, fizik ve kimya da bilmeli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar