Çanakkale Belediye Meclisindeki tartışma

- AK Parti İl Başkanlığı Kadın Kolları üyeleri bir araya geldikleri Cumhuriyet Meydanı'nda yakalarına mor kurdele takıp protesto eylemi yaptı

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Belediye Meclisindeki tartışma

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Kadın Kolları üyelerince, Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ile yaşadığı tartışma protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililer, burada yakalarına mor kurdele taktı. Başkan Gökhan'ın mecliste gösterdiği davranışı protesto eden çok sayıda kadın partili, slogan atıp, kadına şiddeti lanetledi.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Saime Aydoğan, Ülgür Gökhan'ın meclisteki tavrını kabul edilebilir bulmadıklarını söyledi.

Gökhan'ın burada meclis üyesi Tülay Ömercioğlu'na saldırır şekilde hakaret ettiğini vurgulayan Aydoğan, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meclis toplantısında, Meclis Grup Başkanvekilimiz Tülay Ömercioğlu'na CHP'nin mahalle teşkilatlarının delege seçimlerine şaibe karıştırdığının basına da yansıyan yolsuzluklarını hatırlatması üzerine son derece saldırgan, faşizan, anti demokrat, baskıcı bir tutum sergilemiştir. 'Sus, kes, konuşma' gibi kaba hakarete varan söylemlerini seçilmiş bir başkanın, yine seçilmiş bir meclis üyesine üstelik bir bayana sarf etmesini kabul edilir bulmuyoruz."

Başkan Gökhan'ın geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlara mesaj gönderdiğini hatırlatan Saime Aydoğan, "Başkan 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Çanakkaleli tüm kadınlara bir mesaj göndermişti. Kendisine bundan sonra kadınlar gününde kimseye mesaj göndermemesini tavsiye ediyoruz. Kendisinden bir randevu isteğimiz olacak. Pazartesi günü randevu talebimizi ileteceğiz, kabul ederse kendisine bir hediyemiz olacak." diye konuştu.

Protestonun ardından partililer, İskele Meydanı'nda düzenlenen aşure ikramına katıldı.

Yorumlar