Batman'da “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet Yürüyüşü“

Bazı siyasi partiler ve 80 sivil toplum kuruluşunca organize edilen yürüyüşe katılan vatandaşlar, terör örgütleri PKK, DAEŞ ve FETÖ'ye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Batman'da “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet Yürüyüşü“
Batman'da vatandaşlar, bazı siyasi partiler ve 80 sivil toplum kuruluşunca organize edilen "Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet Yürüyüşü"nün ardından terör örgütleri PKK, DAEŞ ve FETÖ'ye tepkilerini dile getirdi.

Yürüyüşe 2 çocuğuyla katılan Hacer Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Çocukları öldürmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Erol, "Teröre karşı çocuklarımla buraya geldim. PKK'yı lanetliyorum, hepimiz kardeşiz, bu düşmanlık niye? Kimsenin bu çocukları öldürmeye hakkı yok. Artık bu saçma sapan savaş bitsin ve tekrar eski mutlu günlere geri dönülsün istiyoruz. PKK'yı lanetliyoruz, lanetliyoruz, lanetliyoruz." şeklinde konuştu.
Darbe girişimine karşı meydanlara indiklerini anlatan Hüseyin Cekan da terörün her türlüsüne tepki amacıyla yarın da meydanlara inmeye hazır olduklarını söyledi.

Yürüyüşe ailesiyle katıldıklarını kaydeden Cekan, "Daha önce darbelere karşı ayaktaydık, bugün de bütün terör örgütlerine karşı yekvücut olup terörü lanetliyoruz. Terörün rengi, dili, dini ne olursa olsun lanetliyoruz. Siirt'te, Diyarbakır'da, Gaziantep'teki insanları, Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Yahudi demeden katlettiler. Aldığı yeni ayakkabısını giyemeyen çocuğu katlettiler. Biz bunları lanetlemek için buradayız, yarın gerekirse yeniden meydanlarda olacağız. Her türlü terörü lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Nurullah Ece de terör saldırısı yapanların insanlıktan nasibini almadıklarını belirterek, "İnsanların arasında bomba patlatanlar Ermeni'dirler, kafirdirler, Müslüman değiller." dedi.

AK Parti Batman Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı da "PKK, DAEŞ, FETÖ olsun, hiçbir terör örgütü bu memlekette inşallah zemin bulamayacak. Hiçbir şekilde tehdit ve korku, inançlı insanları bu meydanlardan alıkoyamayacak." görüşünü paylaştı.

Oğuzhan Kızılkan da "Kürt gençleri olarak artık yeter" demek için meydanlara indiklerini anlattı.
Terörün her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Kızılkan, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz Müslüman kanı aksın istemiyoruz. Kürt gençleri olarak buna 'Artık yeter' demek için meydanlara döküldük. Terörün dini, dili, ırkı, mezhebi yoktur. Türk-Kürt kardeştir, aramızı bozmaya çalışmayın, başaramayacaksınız. Bu ülkede bu millet olduğu sürece ne ezanlarımız dinecek ne de bayrağımız inecektir."

Galip Çelik de "Türkiye Cumhuriyetimize, bayrağımıza, vatanımıza ve milletimize kastedenlerin yanına kalmayacaktır." dedi.

Yorumlar