Bugün 23 Mayıs 2012 Çarşamba
  • İstanbul18 °C
  • Ankara15 °C
  • İzmir18 °C
  • Erzurum7 °C
  • Konya14 °C
  • IMKB
    57.079
    %0.95
  • Altın
    623,04
    %-0.54
  • Dolar
    1,8245
    %-0.33
  • Euro
    2,3295
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkentte plaka krizi
22 Şubat 2012 Çarşamba 09:50

Başkent'te plaka krizi

Bürokraside şimdi de kırmızı plaka sorunu yaşanıyor. İşte krizin perde arkası;

Birçok bakanlığın isim değiştirmesinin yanı sıra yeni kurulan Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, AB Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müsteşarları protokoldeki yerleri belirlenmediği için kırmızı plakalı makam aracı kullanamıyorlar. Bürokratlar, “beyaz zemin üzerine kırmızı kabartma dörtlü rakam grubundan” oluşan plaka kullanabilmek için Başbakanlık ve Emniyet’e sürekli talepte bulunuyor.

İşte bürokraside yaşanan kırmızı plaka sorununun ayrıntıları:

ALFABETİK SIKINTI
Bakanlıkların protokoldeki yerleri yeni dönemde Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla alfabetik sıralamaya göre belirlendi. Devlet bakanlıkları kaldırıldığı için Başbakan Yardımcıları, Yargıtay ve Danıştay başkanlıklarının hemen ardından icracı bakanlıklar geliyor. Ancak bu bakanlıkların sıralaması da değişti. Örneğin, önceki listede 18 plaka numarasını taşıyan Adalet Bakanı, yeni dönemde 11 numaralı plakayı kullanmaya başladı. 19 numarayı taşıyan Milli Savunma Bakanı ise 28. sıraya geriledi. Bakanlık müsteşarları için Taşıt Kanunu’nda makam otomobillerinin plaka numaralarını düzenleyen listede değişiklik yapılmadığı için müsteşarların plaka numaraları da karıştı. Bakanlık müsteşarları için yeni düzenleme yapılmadığı ve eski plaka numaraları artık başkabakanlıklarda olduğu için bir çok icracı bakanlık müsteşarı da ‘kırmızı plaka ’ kullanamıyor.

BAKAN YARDIMCILARI
Kırmızı plaka talebi olan bir diğer kesim ise bakan yardımcıları. Prokotolde yerleri belirlenmeyen bakan yardımcıları protokolde kendi müsteşarlarıyla bakanları arasında olacaklar; ancak şuanda kırmızı plaka kullanamıyorlar. Bakan yardımcılarınında bu yönde yoğun taleplerivar. Müsteşarlarında kırmızı plaka kullanma hakkı olduğu için listenin bir hayli karışacağı belirtiliyor.

HSYK SIRADA
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili ile düzenleyici ve denetleyici üst kurulların başkanları da kırmızı plaka istiyor. Bu konuda Başbakanlık’a ve Emniyet’e talepler geldiği öğrenildi. Kırmızı plakaların yeniden düzenlenmesi için Özel Tahsisli Plakaları Düzenleyen Trafik Yönetmeliği’nin yenilenmesi gerekiyor. (Habertürk)

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • Van'da Bir Emekli Albay İle 16 Asker Tutuklandı
  • Ukraynalı Futbolcu Eşleri Soyundu
  • Emniyetten Sıradışı Uygulama
  • Cumhurbaşkanı Gül: Hollande'a 'Ne Derdiniz Var' Dedim (3)
  • Bakan Eker: Sütün Kalitesinde Asla Problem Yok
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA