Mesleki eğitimlerini tamamlayan bayan ve engelli bireylere sertifikaları teslim aldı

Geleceğe Dair Umut Projesi’nin tanıtım toplantısında 25-64 yaş arası bayan ve engelli bireyler almaya hak kazandıkları mesleki eğitim sertifikalarını aldılar.Kule Park sosyal tesislerinde Erzincan Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Mesleki eğitimlerini tamamlayan bayan ve engelli bireylere sertifikaları teslim aldı

Geleceğe Dair Umut Projesi’nin tanıtım toplantısında 25-64 yaş arası bayan ve engelli bireyler almaya hak kazandıkları mesleki eğitim sertifikalarını aldılar.

Kule Park sosyal tesislerinde Erzincan Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği tarafından organize edilen “Geleceğe Dair Umut Projesi”nin tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerin Geliştirilmesi Operasyonu” hibe programı kapsamında desteklenen “Geleceğe Dair Umut Projesi”nin tanıtım toplantısında 91 kişiye Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikala dağıtıldı.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Sosyal Ortaklıklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları, Erzincan Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Gürkan, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve diğer paydaşlar katıldı.

Programda konuşan Erzincan Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Erzincan Esnaf Ve Sanatkârları Odaları Birliği olarak 25-64 yaş arası işsiz, vasıfsız, istihdam ve eğitime erişimde zorluk yaşayan kadın ve engelli bireylere yönelik mesleki ve temel beceri kursları verilerek daha kolay ve daha iyi istihdam olanaklarına ulaşmalarına katkıda bulunmak amacıyla proje kapsamında; bilgisayar işletmeni eğitimi, bilgisayarlı çizim tasarım kursu, bilgisayarlı muhasebe kursu, İngilizce kursu, engelli hakları ve sorunları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve girişimcilik eğitimi kurslarının verildiğini kaydetti.

Başkan Limon, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince ülke olarak hayat boyu öğrenme alanındaki hedefleri kapsamında farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyal kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi beceri ve yeterlilikleri geliştirerek öğrenme eğitimlerini artırarak öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye doğru bir dönüşümü gerçekleştirerek, bu oranı artırmak ve vatandaşları daha bir bilgili ve donanımlı hale getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Sosyal Ortaklıklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları ise yaptığı konuşmada bu çalışmanın 25-64 yaş arası kadın ve engelli bireylere bundan sonraki dönemde özellikle kadın istihdamına katkı sağlamasıyla beraber kadınların kazanmasına yönelik olacağını ve kadınlar kazandıkça yoksulluğunda giderileceği mesajını verdi.

Protokol konuşmalarının adından mesleki eğitimlerini başarıyla tamamlayan bayan ve engelli bireylere sertifikaları teslim edildi.

Yorumlar