Osmaneli esnafı aşure geleneğini bu yılda sürdürdü

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde çarşı esnafının Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirdiği geleneksel aşure dağıtımı bu yılda geniş bir katılımla yapıldı.Gerçekleştirilen aşure dağıtımına Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Osmaneli esnafı aşure geleneğini bu yılda sürdürdü

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde çarşı esnafının Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirdiği geleneksel aşure dağıtımı bu yılda geniş bir katılımla yapıldı.

Gerçekleştirilen aşure dağıtımına Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekci,İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, CHP İlçe Başkanı Faik Üstün, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Yıldız, Camikebir Mahalle Muhtarı Ünal Özet esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Çarşı gerçekleştirilen aşure hayrında yüzlerce kişiye aşure dağıtıldı. Belediye Başkanı Münür Şahin, esnafların bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, “Aşure bizim önemli bir kültürümüz. Bu tür durumlarda Osmaneli halkı ve esnafı bir araya geliyor. Osmaneli Çarşı esnafımızın yıllardır imece usulüyle aşure hayrı yapıyor. Aşure hayrına katılarak esnafımızın işlerinin artması için dualar ettik. Burada bulunduğum için çok mutluyum. Kültürümüze sahip çıkmakla, toplumdaki siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın tüm sorunlarını da çözmüş olacağız. Ben bu etkinliğe katkı sağlayan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum ve Allah kabul etsin diyorum” diye konuştu.

Çarşı olarak etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirten esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Yıldız ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu tür etkinlikler aynı zamanda yardımlaşma ve kaynaşmayı da beraberinde getiriyor. Hz. Nuh Peygamber, tufandan kurtulduğu güne denk gelen bu günde pişirilen aşurenin, asırlardır İslam dünyasında gelenek olarak devam ediyor. İslam dinindeki bu güzel geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak amacıyla, bu etkinliği düzenledik. Geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikramı etkinliğinde hem Kerbela, hem de bütün şehitlerimizi birlik beraberlik içinde rahmet ve minnetle anıyoruz. İnşallah gelecek kuşaklarında bu geleneği sürdürmesi için çaba göstereceğiz."

Yorumlar