Muş’ta ’Kitaptan Hayata’ projesinin startı verildi

Muş’ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından yürütülen ’Kitaptan Hayata’ projesinin açılışı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta ’Kitaptan Hayata’ projesinin startı verildi

Muş’ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından yürütülen ’Kitaptan Hayata’ projesinin açılışı yapıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube binasında gerçekleştirilen açılışa Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı ve Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü ve İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube Başkanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kamu kurum amirleri ile davetliler katıldı.

Açılışta projeyle ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, cemiyet olarak bir süre önce gençlik merkezi açtıklarını ve orada 10 bin kitap getirdiklerini hatırlattı. Polat, "İlim Yayma Cemiyeti olarak kısa bir süre önce önemli bir projeyi hayata geçirmiş ve gençlik merkezi açmıştık. O zaman binanın içinde var olan müştemilatların yanı sıra 10 bin kitap buraya alınmıştı. Bugün yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. ’Kitaptan Hayata’ adlı projemizin ana teması sosyal uyum. Yani gençlerimizi topluma kazandırmak, gençlerimizi ahlaki değerleriyle bütünleşmiş bir şekilde aramıza katmak. Bundan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Projede 3 bin kitap daha getirilecek. Burada satranç ve matematik başta olmak üzere çeşitli kurslarımız olacak. Buraya gelen gençlerimize her türlü hizmetimiz ücretsiz olarak verilecek. Biz, gençlerimizin buraya gelip kitapla buluşmasını arzu ediyoruz. Biz bunların yanı sıra il dışı gezilerimiz olacak. Kardeş okullarımız olacak ve oraları ziyaret edeceğiz. Önemli yazarlar ve düşünce adamları buraya gelip gençlerimizle buluşacak. Buradan ortaöğretim ve üniversitede okuyan genç kardeşlerimiz istifade edecek" dedi.

Vali Yardımcısı ve Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ise, ’İlim, ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen nice okumaktır’ sözüne dikkat çekerek, "Yani biz ilmi öğretirken de hayata tutunmalarını sağlayacak kısımları yapmamız lazım. Bunu da, kitaptaki bilgileri hayata yansıtmakla olur. Gençlerimize burada sadece kitap okutulmuyor. Onların, hayatta karşılaşabilecekleri sıkıntıları da burada göstermemiz lazım. Sonrasında da dinini öğrenen, neslini yetiştirip, onlara en güzel şekilde, en büyük hazine olan ilmi hep birlikte kazandırmış oluruz" diye konuştu.

Program, yapılan ikramın ardından sona erdi.

Yorumlar