Er; "Varlığımızın temeli sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuştur"

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, içinde bulunduğumuz Muharrem ayının önemine vurgu yaparak, "Bu ay, paylaşmanın, şükretmenin, bereketin, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın adı olan ’Aşure Günü’nün yanında, zulme boyun eğmeyen, adaletten...

Google Haberlere Abone ol
Er; "Varlığımızın temeli sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuştur"

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, içinde bulunduğumuz Muharrem ayının önemine vurgu yaparak, "Bu ay, paylaşmanın, şükretmenin, bereketin, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın adı olan ’Aşure Günü’nün yanında, zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Hazreti Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır" dedi.

Asırlardır bu coğrafyada bir ve bütün olarak yaşadığımızı ifade eden Er, "Çünkü bizim varlığımızın temeli, sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla biz, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı sonsuza dek sağlam tutmak zorundayız. Sevgi ve kardeşliğin en güzel yaşandığı aylardan birisi de içerisinde bulunduğumuz Muharrem ayıdır” diye konuştu.

Kerbela’nın, İslam aleminin kalplerinden asla silinmeyen ortak acısı olduğunu dile getiren Er, şu ifadeleri kullandı; "Bu duygularla, başta Kerbela şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, rahmeti ve bereketi bol olan Muharrem ayının, ilimizde ve bütün memleketimizde birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızın artarak çoğalmasına vesile olmasını diliyor, tutulan oruçlarının kabul olmasını ve bu kutlu zaman diliminin bütün güzelliklerini bizlere nasip etmesini Allah’tan niyaz ediyorum."

Yorumlar