Sağlıklı beslenme ile diyabet önlenebilir

Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, diyabetli kişinin sağlıklı beslenmeyi öğrenip yaşam boyu alışkanlık haline getirdiğinde sorunsuz bir yaşam sürdürebileceğini söyledi.Samsun’da AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı beslenme ile diyabet önlenebilir

Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, diyabetli kişinin sağlıklı beslenmeyi öğrenip yaşam boyu alışkanlık haline getirdiğinde sorunsuz bir yaşam sürdürebileceğini söyledi.

Samsun’da AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde konuşarak diyabet konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’a Özel FBM Tıp Merkezi Uzman Diyetisyeni Deniz Tığlı’dan destek geldi.

Diyabetin önlenebilir ve her bireyin kendi için önlem alması gerektiğine vurgu yapan Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, “Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, vücutta insülin hormonun yetersizliğine bağlı kan şekerinde dengesizlikler gözlenmesidir. Diyabet hastası bir kişi hekim kontrolünün yanı sıra mutlaka diyetisyen kontrolünde olmalıdır. Diyabetik kişi sağlıklı beslenmeyi öğrenip yaşam boyu alışkanlık haline getirdiğinde sorunsuz bir yaşam sürebilir” dedi.

Sağlık Bakanı Demircan’ın belirttiği rakamları vurgulayan Tığlı, “Ülkemiz diyabet konusunda dünyada ilk sıralara yerleşiyor. Bu durum önlenebilir, her birey kendi için önlem almalı. Diyabette doğru beslenme semptomları azaltır, kan şekerinin normal sınırlarda seyretmesine yardım eder. Diyabet beslenmesinde en önemli konu karbonhidrat tüketimidir. Öğünlerdeki karbonhidratın dengeli planlanmasının yanı sıra hangi karbonhidrat kaynağının ne şekilde tüketildiği önem taşır. Doğru bir beslenme programında olan bireylerin ilaçlara olan ihtiyacı azalacaktır. Hatta sonradan oluşan diyabet türü olan tip 2 diyabete sahip kişilerde ise ilaç kullanımına gereksinim duyulmayabilir. Doğru bir diyet yanında düzenli egzersiz de semptomları azaltır. Kan şekeri egzersiz sayesinde daha dengeli seyreder” diye konuştu.

Yorumlar