Paykasa Bozdurma Nedir Nasıl Yapılır ve Ücretleri Nelerdir?

Paykasa bozdurma olarak ifade edilen işlem, istek dışı ya da kart sahiplerinin isteği doğrultusunda yapılan bir işlemdir. İstek dışı olarak kullanılmasının...

Google Haberlere Abone ol
Paykasa Bozdurma Nedir Nasıl Yapılır ve Ücretleri Nelerdir?

Paykasa bozdurma olarak ifade edilen işlem, istek dışı ya da kart sahiplerinin isteği doğrultusunda yapılan bir işlemdir. İstek dışı olarak kullanılmasının nedeni ya da bu ifadenin gündeme gelmesinin nedeni, kartların çaldırılması ya da pin kodunun kaybedilmesi olarak algılanmalıdır. Böyle bir durum ile karşılaşılması durumunda, bozdurma işlemi yapılmakta ve yetkili temsilci üzerinden kart içerisinde bulunan para geri alınabilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, hiç şüphesiz ki, kartın çaldırıldığı ya da kaybedildiği bilgisine ulaşıldığı anda ya da durum tespit edildiği anda, hiç vakit kaybedilmeden yetkili temsilci ile iletişime geçilmesidir. Eğer birisi kart bilgilerinizi yani PIN kodunuzu ele geçirmiş ise, o harcama yapmadan, ivedi bir şekilde müşteri temsilcisine ulaşmalı ve kartı kontrol ettirerek, bozdurma işlemini talep etmelisiniz. Bunun haricinde, kendi isteğiniz ile de bozdurma işlemini yapmanız mümkündür. Eğer kartınızı kullanmaktan vazgeçmiş iseniz veya yapmış olduğunuz alışverişlerde, alışveriş sonrasında kartınızın içerisinde belirli miktarda bir para kalmış ise, yine bozdurma işlemini yaptırma şansınız bulunmaktadır. Bu aşamada, paykasa al ile elde ettiğiniz pin kodunu güven duyacağınız yetkili temsilciye teslim etmeniz gerekecektir.

Paykasa Bozdurma Nasıl Yapılır?

Paykasa bozdurma olarak ifade edilen işlemler, yetkili temsilci üzerinden paykasa satın al ile elde edilen pin kodlarının paylaşılması aracılığı ile yapılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, pin kodlarının kart sahibi harici bir kişi ile paylaşılacak olmasıdır. Eğer güvenmediğiniz bir siteye ulaşmış iseniz ya da sitenin şüpheli hareketlerde bulunduğunu düşünüyor iseniz, o siteden ya da işletmeden veya kuruluşlardan, PIN kodunuzu sakınmalısınız. Güvenli resmi temsilcilere PIN kodunuzu verdiğinizde, sisteme giriş yapılacak ve kartınızın içerisinde kalan para miktarı, Euro cinsinden kontrol edilecektir. Kartınızı harcamamış iseniz, alışverişten ya da transferlerden artan miktar var ise, bu miktar tespit edilecek ve kaç Euro kaldığı tarafınıza iletilecektir. Karşılıklı mutabakat sağlandıktan sonra ise, gerekli Euro, Türk lirası çevrim işlemi yapılacak ve vereceğiniz isminize tanımlı hesap numarasına, bozdurmadan elde edilen bedel gönderilecektir.

Paykasa Bozulduktan Sonra Kullanılır mı?

Paykasa kart konusunda gündeme gelen en önemli konulardan bir tanesi de, paykasa al işlemden sonra harcanmayan ya da içinde kalan paraların geri alınmasından sonra yani bozdurma işleminden sonra, kartların tekrar kullanıp kullanılmayacağıdır. Eğer kart satın almış, harcama yapmış, kart içerisinde para kalmış ve bozdurma işlemini yaptırmış iseniz veya bahsedildiği gibi kartınızı kullanmaktan vazgeçmiş iseniz, bozdurma işleminden sonra, aynı pin kodunu tekrar kullanmak gibi bir şansınız bulunmamaktadır. Pin kodu sistem tarafından otomatik olarak iptal edildiği için, bu aşamada yapabileceğiniz tek işlem, yeniden bir kart satın almak ve aynı süreci en baştan tekrarlamaktır.

https://www.paykasasatinalkart.com/

Yorumlar