Yunanistan'dan müftü konusunda geri adım

Yunanistan, Batı Trakya'daki Müslümanların kendi müftülerini seçme özgürlüğünün ellerinden alınması konusunda geri adım atıyor

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'dan müftü konusunda geri adım

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'da gündeme getirdiği Lozan Anlaşması maddelerinden biri olan Müslümanların kendi müftülerini seçme hakkı konusunda Yunan hükümeti harekete geçiyor. Müslümanların elinden alınan müftü seçme hakkı iade edilecek.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eleştirdiği Batı Trakya’da müftülerin seçimi ile ilgili olarak inisiyatif üstleneceklerini açıkladı.

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre Çipras, Brüksel’deki AB Zirvesi’nden sonra Yunan gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında bir soruyu cevaplandırırken, Yunan devletinin tanıdığı resmi müftülerin (tayinli müftüler) Türk azınlığın büyük bir bölümü tarafından tanınmadığını belirterek, bu durumu düzeltmek gerektiğini söyledi.

Değişiklik yapılması gerektiğini ifade eden Çipras, "Çünkü bu durum ne bize yakışır, ne de azınlığın kendini rahat hissetmesini sağlar. Zaruri bir ihtiyaç söz konusu. Bunun ne Türk-Yunan ilişkileri ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgisi var. Yarın olacak demiyorum, zaman içinde olacak ama Yunan devletinin tanıdığı dini liderler, Azınlık tarafından kuşku ile karşılanmamalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı Atina ziyaretinde bu konuda duyulan rahatsızlığı ifade etmişti. 

Yorumlar

adnan elbette kısas yaparız