Suriye sığınmacı Atina'da gasbedildi, bıçaklandı

- Omonia Meydanı'nda iki kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan Suriyeli sığınmacı, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı ve parası gasbedildi. Polis, olayın ardından çakan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı -

Google Haberlere Abone ol
Suriye sığınmacı Atina'da gasbedildi, bıçaklandı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Suriyeli bir sığınmacı, iki kişi tarafından bıçakla yaralandı ve gasbedildi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki Omonia Meydanı’nda sabaha karşı yürüyen Irak, Suriye ve Filistinli 3 sığınmacı, kimliği henüz belirlenemeyen iki kişinin saldırısına uğradı.

Yunan medyası, saldırıda Suriyeli sığınmacının vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığını ve parasının alındığını, saldırganların ara sokaklara kaçtığını duyurdu.

Suriyeli sığınmacının Atina Evangelizmos Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. Olayla ilgili Atina Emniyet Müdürlüğünce soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

 

Bu arada, Yunanistan’da, Kuzey Avrupa ülkelerine geçmek için Makedonya sınırı yakınlarındaki İdomeni bölgesinde bekleyen sığınmacılar, Avrupa ülkelerinin sınır geçişlerine yönelik kısıtlamalarını protesto amacıyla oturma eylemi başlattı.

Sınır hattındaki kamplarda bekleyişlerini sürdüren sığınmacılardan bazılarının, sabah barikatları aşarak sınırdaki geçiş noktasına inşa edilen kapıya yönelmesi üzerine polisle sığınmacılar arasında arbede çıktı. Polis, yaklaşık 300 sığınmacıya göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile müdahale etti.

Sığınmacılar ile polis arasında yaşanan arbedede yaralanan ve gazdan etkilenen aralarında çocukların da bulunduğu en az 15 kişinin bölgedeki hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Bunun üzerine sığınmacılar önce bölgedeki tren yolunu işgal etti, daha sonra oturma eylemine başladı.

Yorumlar