Sakız'da sığınmacılır kamptan çıktı

Sakız Adası'ndaki kayıt-kabul merkezinde tutulan yaklaşık 500 sığınmacı, merkezin etrafındaki telleri keserek kamptan kaçtı

Google Haberlere Abone ol
Sakız'da sığınmacılır kamptan çıktı

Yunanistan'ın Sakız adasında yaklaşık 500 kadar sığınmacı ve göçmen tutuldukları kayıt-kabul merkezinden dikenli telleri keserek kaçtığı bildirildi.

Atina Haber Ajansına göre, adanın Halkios bölgesindeki merkezden kaçan sığınmacı ve göçmenler, ada belediyesince yönetilen Suda kampına doğru polis eşliğinde yürüyüşe geçti.

Adadaki kayıt-kabul merkezinin son gelişlerle birlikte kapasitesinin dolması üzerine dünden itibaren Suda kampı da dün itibarıyla tekrar kullanılmaya başlanmıştı.

Yunanistan'ın açıkladığı resmi verilere göre, adada şu anda bin 500'ten fazla sığınmacı ve göçmen bulunuyor. Perşembe günü ise adaya 211 sığınmacı ve göçmenin vardığı açıklandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre, Yunan adalarına 20 Mart sonrası Türkiye üzerinden geçen sığınmacı ve göçmenler 4 Nisan'dan itibaren geri gönderilebilecek. Bu zaman zarfında ise sığınmacı ve göçmenler adalardaki kayıt-kabul merkezlerinde tutulurken, adalardan çıkışlarına izin verilmiyor.

Dün gece geç saatlerde ise adadaki kampta sığınmacılar arasında çıkan olaylarda 3 kişi yaralanmıştı. Sakız adası, Midilli'den sonra en fazla sığınmacı ve göçmenin bulunduğu ikinci ada.

 

Yorumlar