Makedonya ile Kosova arasında sınır işbirliği

Makedonya ve Kosova arasında sınırdan kimlik kartıyla geçilmesini öngören anlaşma yürürlüğe girdi

Google Haberlere Abone ol
Makedonya ile Kosova arasında sınır işbirliği

Makedonya ve Kosova arasında Şubat 2016'da varılan ve her iki ülke vatandaşlarının kimlik kartlarını ibraz ederek sınırlardan geçmesini öngören anlaşma yürürlüğe girdi.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi çerçevesinde Makedonya İçişleri Bakanı Yardımcısı Agim Nuhiu ile Kosovalı mevkidaşı Valdet Hoxha, Makedonya'nın Kosova sınırındaki Bllaca sınır kapısında görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Makedonya İçişleri Bakanı Yardımcısı Nuhiu, anlaşmanın uluslararası hukuk ilkeleri ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri kapsamında yapıldığını ifade ederek söz konusu anlaşma hazırlanırken iki ülke vatandaşları arasındaki geleneksel yakınlık, aile ve arkadaşlık bağları ile sınır bölgesindeki halkın sınırı hızlı geçmesi konularının göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Nuhiu, Makedonya İçişleri Bakanlığının ikili ve bölgesel işbirliğinin gelişmesi için tüm adımları attığını belirtti.

Hoxha da Kosova'nın hedefinin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik olduğunu vurgulayarak iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin gelişmesi için bu anlaşmanın yapılmasının zorunlu ve gerekli olduğunu kaydetti.

İki ülke arasında ortak bir sınır kapısı açılması konusunda da anlaşmaya vardıklarını aktaran Hoxha, açılacak sınır kapısının bölgedeki işbirliğini kolaylaştıracağını ifade etti.

 

Yorumlar