Kosova Meclisi'ne gaz bombası atıldı

Muhalefet, Kosova Meclisi Dışişleri Komisyonu toplantısında salona gaz bombası attı

Google Haberlere Abone ol
Kosova Meclisi'ne gaz bombası atıldı
Kosova'da muhalefet milletvekilleri, Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısının görüşüldüğü Kosova Meclisi Dışişleri Komisyonu toplantısı sırasında salona gaz bombası atarak toplantının yapılmasını engelledi.

Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısının mecliste oylanmamasını ve Bakanlar Kurulu'na iade edilerek yeniden düzenlenmesini talep eden muhalefet milletvekilleri, yaklaşık 1,5 saat devam eden komisyon toplantısını attıkları gaz bombasıyla sonlandırdı.
Dışişleri Komisyonu üyelerinin yanı sıra toplantıya katılma hakkı bulunan muhalefet milletvekilleri, Kosova'nın bu tasarının yasalaşması halinde yaklaşık 8 bin hektar toprak kaybedeceğini savunarak tasarıya karşı çıktı.

Muhalefet milletvekilleri, hükümetin sunduğu yasa tasarısına ek madde eklenerek konunun tasarı yasalaştıktan sonra Daimi Hakemlik Mahkemesine götürülmesi teklifini de kabul etmedi.

Salona gaz bombası atarak toplantının sona ermesine neden olan muhalefet milletvekilleri, tasarının meclisten geçmemesi için ellerinden geldikçe mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Muhalefet milletvekilleri, daha önce de Sırbistan ile Kosova arasında üzerinde uzlaşma sağlanan Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulmasını ve Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesini öngören yasa tasarılarına karşı çıkarak Meclis Genel Kurulu'na birçok kez gaz bombası atmıştı.

Yorumlar