Camiye bira şişesi fırlatan futbolcu özür diledi

Bosna Hersek'te gece yarısı içtikleri biraların şişelerini camiye fırlatan iki kişi tespit edildi. Kamera görüntüleri ortaya çıkan kişilerin ülkenin tanınmış iki futbol kulübünün oyuncuları çıktı. Gözaltına alınan futbolculardan biri daha sonra düzenlediği basın toplantısında Müslümanlardan özür diledi, camiye ve Müslüman derneklerine bağışlarda bulunmak istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Camiye bira şişesi fırlatan futbolcu özür diledi

Bosna Hersek'in Kiseljak şehrinde camiye çirkin bir saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyenlerin ise Avrupa'nın iki ünlü futbol kulübünün oyuncuları olması dikkat çekti. Rapid Wien futbolcusu Dejan Ljubicic ile Wiener Neustadt kulübünün futbolcusu Daniel Sudar, Kiseljak şehrinde bir camiye bira şişesi fırlattılar. İki futbolcu görüntülerin ortaya çıkmasından sonra gözaltına alındı.

Olayın ardından açıklama yapan Ljubicic, 'O anda bana ne oldu bilmiyorum ve sadece özür dileyebilirim. Yaptığım hata için çok üzgünüm. Kişisel olarak da gidip özür diledim ve sadece camiye verdiğim hasarı karşılamakla kalmayıp yerel dini topluluklara bağış yapacağım.' açıklamasında bulundu. 

Çirkin saldırıyla alakalı bir açıklama da Rapid Wien'in spor direktörü Fredy Bickel'den geldi. Bickel açıklamasında 'Bu olay hiçbir yönüyle kabul edilemez. Böyle bir davranış bir Rapid oyuncusuna asla yakışmaz. Tatilden döndüğünde kendisiyle özel olarak konuşacağız ve kesin olarak kulüp olarak bir ceza vereceğiz.' dedi.

Yorumlar