Bulgaristan da Kırım işgalinin tanımadı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Bulgaristan’ın Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini belirterek Kırım’ın Ukrayna'dır" diye kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan da Kırım işgalinin tanımadı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile yaptığı görüşmede, Kırım’ın Ukrayna olduğunu kaydederek Rus mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Ukrayna’nın AKPM heyeti üyesi Nadejda Savçenko ile Rusya’da tutuklu bulunan diğer siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’ya çalışma ziyareti gerçekleştiren Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev 26 Mart tarihinde ile bir araya geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre görüşme sırasında taraflar, Kırım’ın yasa dışı işgali ve insan hakları ihlallerinin kabul edilmez olduğunu kaydederek uluslararası düzeyde Kırım’ın Ukrayna’ya iade edilmesine yönelik ortak hareketlerde bulunacakları konusunda anlaştı. Petro Poroşenko, Rosen Plevneliev’e Rusya tarafından işgal edilen yarımadadaki insani durumun kritik noktada olduğunu anlattı.

Ukrayna’nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına gösterdikleri destek için Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve hükümetine, Bulgaristan halkına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Poroşenko, Rusya’ya karşı yaptırımların, Minsk Anlaşmaları’nın tam olarak yerine getirilene dek devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Bulgaristan’ın her zaman Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm platformlarda Ukrayna’nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini dile getiren Rosen Plevneliev, “Kırım Ukrayna’dır, Ukrayna Avrupa’dır” diye kaydetti.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırısı ile mücadele konusunda aktif konumda olduğunu ifade eden Plevneliev, “Rusya’nın saldırgan davranışını kabul edemeyiz. Ukrayna’nın bağımsızlık ve egemenliğini savunuyoruz ve bunun için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar